Siguranța datelor personale pe internet a devenit aproape o iluzie, avertizează specialiștii în IT

Siguranța datelor personale pe internet a devenit aproape o iluzie, avertizează specialiștii în IT
scris 7 apr 2016

Siguranța datelor personale a devenit aproape o iluzie în mediul digital actual, în condițiile în care aproape toate informațiile legate de acțiunile unei persoane sunt disponibile online, a declarat, joi, profesorul Vasile Baltac, specialist în mediul digital, în cadrul conferinței Digital Banking.

Baltac a prezentat modalitățile în care apar online aproape toate informațiile referitoare la locurile în care o persoană a fost într-o anumită perioadă, scrie News.ro

”Siguranța datelor personale a devenit o iluzie în mediul digital din prezent. Îmi aduce aminte de cântecul lui Michael Jackson: You are not alone (Nu ești singur – n.r.)”, a declarat Baltac.

Totuși, românii folosesc tot mai mult mediul digital, o evoluțe pe care o remarcă și băncile. În privința serviciilor de online banking, bancherii spun că oamenii vor un sistem cât mai simplu.

”Oamenii cred în online banking pentru că cred că este cel mai sigur sistem. Nu o să spun că e așa. Trebuie să fim cât mai simpli, altfel clienților nu o să le placă un sistem foarte complex”,  a spus vicepreședintele BCR, Dana Demetrian.

Datele de contact ale deținătorilor de domenii web persoane fizice vor fi prezentate public și fără acordul lor - proiect CITEȘTE ȘI Datele de contact ale deținătorilor de domenii web persoane fizice vor fi prezentate public și fără acordul lor - proiect

De altfel, băncile sunt obligate să se adapteze permanent la evoluția tehnologiilor, spun specialiștii.

”În funcție de reacția pe care băncile o vor avea la provocările aduse de noile tehnologii, această normalitate poate deveni o amenințare sau o oportunitate”, a afirmat Sorin Vișan, membru în consiliul de administrație al Asseco România.

Băncile sunt și sub presiunea venită și din partea noilor furnizori de servicii financiare, care dau dovadă de o mare agilitate și adaptabilitate, avertizează specialiștii în mediul digital. 

viewscnt
Afla mai multe despre
date personale
vasile baltac