Site-urile guvernamentale din Statele Unite și Marea Britanie au fost infectate cu un virus de minare a monedelor virtuale

Site-urile guvernamentale din Statele Unite și Marea Britanie au fost infectate cu un virus de minare a monedelor virtuale
scris 12 feb 2018

Mii de site-uri, între care cele ale agențiilor guvernamentale din Statele Unite și Marea Britanie, au fost infectate duminică, timp de câteva ore, de un virus care a făcut ca browserele web să mineze în secret monede virtuale, a relatat site-ul de informații în domeniul tehnologiei The Register, transmite Reuters.

Peste 4.200 de site-uri au fost infectate de o versiune rău-intenționată a unei funcții utilizate pe scară largă, cunoscută sub numele de Browsealoud și realizată de producătorul britanic de software Texthelp, care citește paginile web pentru persoanele cu deficiențe vizuale, potrivit The Register.

Informația a apărut într-o perioadă în care s-au înmulțit atacurile cibernetice cu softuri care obligă computerele infectate să mineze monede virtuale în beneficiul hackerilor, scrie News.ro

Prevalența acestor scheme a crescut în ultimele luni, odată cu volumul tranzacțiilor cu bitcoin și alte monede virtuale.

Vodafone a inițiat pe piața locală o campanie de recrutare, cu peste 50 de posturi vacante CITEȘTE ȘI Vodafone a inițiat pe piața locală o campanie de recrutare, cu peste 50 de posturi vacante

Versiunea rău-voitoare a Browsealoud a inserat softul de minare a monedei virtuale Monero pe computerele de pe care au fost vizitate site-urile infectate, generând bani pentru hackeri, a explicat The Register.

Reprezentanții agențiilor americane și britanice de aplicare a legii și cei ai Texthelp nu au putut fi contactați peentru comentarii.

Texthelp a precizat că a oprit operațiunea prin dezactivarea Browsealoud, în timp ce echipa sa tehnică a in vestigat problema.

viewscnt
Afla mai multe despre
minat
monede virtuale