Smartphone-urile cu Android vor putea fi folosite pentru verificarea identității

Smartphone-urile cu Android vor putea fi folosite pentru verificarea identității
scris 13 mai 2019

Google a anunțat că implementează în sistemul său de operare pentru smartphone-uri suportul pentru ceea ce numește Electronic ID, o formă digitală de validare a identității posesorului.

Aplicațiile de tip portofel pot stoca în prezent o mulțime de informații care elimină nevoia probării prin medii printate, de la carduri de credit și bilete de călătorie până la carduri de fidelitate.

Însă, probarea identității utilizatorului printr-o aplicație care să treacă drept act de identitate nu este deocamdată posibilă și exact acest lucru vrea să-l facă Google prin ID-urile electronice.

Compania americană vrea să adauge suportul necesar pentru Electronic ID, astfel încât dezvoltatorii să poată crea aplicații mobile sigure, care să poată fi folosite pentru verificarea identității.

FOTO Google și Qualcomm au realizat un design de referință pentru dezvoltarea căștilor inteligente cu Google Assistant CITEȘTE ȘI FOTO Google și Qualcomm au realizat un design de referință pentru dezvoltarea căștilor inteligente cu Google Assistant

Până să implementeze librăriile software necesare, Google vrea să se asigure că sistemul urmează strict regulile de criptografice și procedurile de standardizare în materie.

Compania americană ar urma să creeze un sistem de verificare a soluțiilor de tip Electronic ID, prin care să fie testate securitate și transparența acestora.

Suportul nu va fi integrat în Android Q, versiunea pe care Google urmează să o lanseze în această toamnă. De altfel, Google nici nu trebuie să se grăbească în acest sens, fiind încă necesară depășirea altor obstacole între timp.

Până când verificarea digitală a identității cu telefonul să fie posibilă tehnic trebuie create standarde care să fie urmate pentru toate tipurile de documente, de la cărți de identitate și permise auto, până la pașapoarte.

viewscnt
Afla mai multe despre
android
google
smartphone
securitate