Smartphone-urile noi cu Android vor fi livrate cu YouTube Music

Smartphone-urile noi cu Android vor fi livrate cu YouTube Music
scris 30 sep 2019

Noul serviciu de streaming muzical al celor de la Google, YouTube Music, va fi inclus pe toate smartphone-urile care vor ieși pe piață de acum înainte.

Previzibil dar cu mare greutate, Google își continuă strategia gândită pentru a concura cu Spotify și Apple Music, făcând încă un pas în promovarea noului său serviciu, YouTube Music.

YouTube Music vine să înlocuiască serviciul și aplicația Google Play Music, care a concurat fără prea mult succes cu cei doi rivali. Google nu a făcut niciodată publice datele privind numărul de utilizatori ai acestui serviciu, semn că nu se putea compara cu Spotify și Apple Music.

Acum, pentru a forța creșterea numărului de abonați, Google va preinstala YouTube Music pe toate smartphone-urile noi cu Android, indiferent că este vorba de noul Android 10 sau de mai vechiul Android 9.

Costul mediu al unei breșe de securitate plătit de o companie afectată a ajuns la aproape 4 milioane dolari CITEȘTE ȘI Costul mediu al unei breșe de securitate plătit de o companie afectată a ajuns la aproape 4 milioane dolari

YouTube Music va înlocui Google Play Music pe smartphone-urile cu Android.

Google Play Music oferea utilizatorilor două opțiuni: să plătească pentru a avea acces la întreaga librărie muzicală sau să o folosească gratuit, dar doar cu propria muzică disponibilă pe telefon sau copiată pe serverele companiei.

YouTube Music, de cealaltă parte, vine cu mai multe limitări pentru versiunea gratuită. În primul rând, utilizatorii vor trebui să suporte reclamele. În al doilea rând, YouTube Music gratuit nu funcționează în fundal - o caracteristică care nu-i dă nicio șansă să concureze cu Spotify pe acest palier.

Strategia de business a celor de la Google pare să fie cel puțin un pas înaintea celei tehnice. Compania forțează promovarea noului serviciu, însă aplicația propriu-zisă nu se ridică încă la nivelul celei vechi sau al concurenței.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
youtube
youtube music
streaming
muzica