Gigantul rus al internetului Yandex lansează un serviciu de streaming video care va rivaliza cu YouTube

Gigantul rus al internetului Yandex lansează un serviciu de streaming video care va rivaliza cu YouTube
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 sep 2019

Gigantul rus al internetului Yandex lansează un serviciu de streaming video care va rivaliza cu YouTube și care va permite utilizatorilor să publice video-uri pe platforma Yandex Zen, a anunțat vineri compania, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Companii mari precum Facebook și YouTube au adăugat funcții serviciilor lor de streaming, pe fondul creșterii cererii pentru traficul video online.

Yandex urmează exemplul serviciului Toutiao, al companiei ByteDance din Beijing.

Toutiao are un canal video unde bloggerii pot adouga conținut, iar un algoritm îl recomandă utilizatorilor.

Klaus Iohannis, primul pe buletinele de vot la alegerile prezidențiale. Dăncilă, pe poziția 5 CITEȘTE ȘI Klaus Iohannis, primul pe buletinele de vot la alegerile prezidențiale. Dăncilă, pe poziția 5

Yandex Zen, care selectează conținutul pe baza preferințelor utilizatorilor, va permite bloggerilor să publice video-uri de până la 15 minute.

În timpul testării noului serviciu, popularitatea produselor video a devenit deja mai mare decât a altui conținut.

Yandex Zen a înregistrat un total de 20 de milioane de vizualizări de filme pe zi, la o audiență zilnică de 11 milioane de utilizatori.

Peste jumătate dintre ruși urmăresc conținut video prin intermediul motorului de căutare al Yandex, dar acestea este încă pe locul al treilea după YouTube și cea mai mare rețea de socializare din Rusia, Vkontakte, potrivit unui sondaj recent efectuat de Deloitte.

În august, audiența lunară pentru Yandex Zen a fost de circa 50 de milioane de persoane.

viewscnt
Afla mai multe despre
yandex
yango
streaming video
google al rusiei