Spotify anunță a treia rundă de concedieri din acest an

Spotify anunță a treia rundă de concedieri din acest an
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 dec 2023

Gigantul de streaming Spotify a anunțat că-și va reduce forța de muncă totală cu aproape 17% (aproximativ 1.500 din cei 9.000 de angajați), după ce a concediat în ianuarie circa 6% din personal și încă 2% în iunie, pe fondul costurilor mai ridicate, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În trimestrul trei, compania a revenit pe profit, în urma majorării prețurilor la serviciile sale de streaming și a creșterii numărului de abonați în toate regiunile, estimând că în trimestrul patru numărul ascultătorilor săi va ajunge 601 milioane pe lună, scrie Agerpres.

Rata șomajului a scăzut CITEȘTE ȘI Rata șomajului a scăzut

Șeful Spotify, Daniel Ek, a declarat recent pentru Reuters că firma se concentrează pe măsuri de eficientizare și îmbunătățire a profitabilității.

Luni, el a explicat că reducerea numărului de angajați pare surprinzător de mare, ținând cont de cifrele recente privind câștigurile și performanțele companiei.

"Am discutat să facem concedieri pe o scară mai redusă în 2024 și 2025. Dar, considerând decalajul dintre obiectivele financiare și costurile operaționale curente, am decis că adoptarea unor măsuri ferme pentru corectarea costurilor reprezintă cea mai bună opțiune pentru îndeplinirea obiectivelor noastre", se arată într-un mail trimis angajaților de Daniel Ek. 

viewscnt
Afla mai multe despre
spotify
concedieri