Starlink se pregătește să intre în faza de produs final

Starlink se pregătește să intre în faza de produs final
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 sep 2021

În luna octombrie, sistemul de internet prin satelit al SpaceX, Starlink, va ieși din faza beta și va putea fi considerat un produs final.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

După peste 1.700 de sateliți lansați (din cei 42.000 pe care intenționează să-i lanseze în total) și mai multe luni de teste la sol, Starlink este la un pas de a ieși din ceea ce numește versiune beta și să fie prezent pe piață ca un produs final și stabil.

Anunțul vine din partea lui Elon Musk, pe Twitter, ca un simplu răspuns la o întrebare primită din partea unui utilizator. Întrebat când va ieși din beta Starlink, Musk a răspuns, simplu, “luna viitoare”.

Google vrea să ofere canale de televiziune prin propria platformă de smart TV CITEȘTE ȘI Google vrea să ofere canale de televiziune prin propria platformă de smart TV

În prezent, Starlink are 100.000 de utilizatori, chiar dacă serviciul este în stadiu beta. În plus, alte 500.000 de persoane sunt trecute pe lista de așteptare pentru a folosi serviciul atunci când acesta este pregătit pentru extindere.

Ieșirea din beta va coincide cu lansarea unui nou tip de antenă pentru recepție. Antena folosită până acum este scumpă și se produce în doar 5.000 de exemplare pe săptămână.

Noul tip de antenă va rezolva ambele probleme - va fi mai ieftină și va avea o rată de producție de multe ori mai mare decât în prezent, conform oficialilor companiei.

Ieșirea din beta ar putea aduce și o creștere a vitezei conexiunilor. În prezent, Starlink promite între 50Mbps și 150Mbps. Elon Musk, însă, vorbește de viteze de 300Mbps până la finele acestui an.

Totodată, latența Starlink ar urma să scadă la sub 20ms.

viewscnt
Afla mai multe despre
spacex
satelit
internet