Un smartphone produs de Google, victimă a crizei de semiconductori

Un smartphone produs de Google, victimă a crizei de semiconductori
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 sep 2021

Google a anunțat că amâna lansarea unui smartphone dezvoltat împreună cu operatorul indian Reliance Jio, din cauza crizei acute de pe piața semiconductorilor, care afectează deja mai multe industrii.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

În luna iulie Google anunța că lucrează la un smartphone ieftin, împreună cu cel mai mare operator din India. Telefonul, numit JioPhone Next, trebuia să intre pe piață în luna septembrie.

Acum, când smartphone-ul trebuia să fie lansat pe piață, Google și partenerul său au anunțat că amâna lansarea acestuia. Dacă nu vor apărea noi probleme, lansarea va avea loc în luna noiembrie.

Facebook vrea să dezvolte propriile chipset-uri CITEȘTE ȘI Facebook vrea să dezvolte propriile chipset-uri

Pentru că Google și Jio plănuiesc să pună noul JioPhone Next în mâna a peste 300 de milioane de indieni care încă nu dețin un smartphone, acesta va fi produs în mult mai multe exemplare decât alte telefoane și sunt necesare mult mai multe componente.

JioPhone Next este gândit ca un smartphone foarte ieftin, lipsit de multe dintre facilitățile avansate ale flagship-urilor, dar optimizat pentru oameni care nu au apucat să folosească un smartphone.

În afară de faptul că se va conecta la internet prin 4G, nu se cunosc încă multe informații despre acest telefon. Clar este că, dintr-un foc, Google va dobândi acces la o mare cantitate de date utilă pentru targetarea cu reclame.

Google este, în același timp, acționar la cel mai mare operator din India. Anul trecut, Google a cumpărat acțiuni la Jio în valoare de 4,5 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
google
jio
semiconductori