Startupul de AI Synthesia, susținut de Nvidia, a prezentat avataruri care pot exprima emoții umane

Startupul de AI Synthesia, susținut de Nvidia, a prezentat avataruri care pot exprima emoții umane
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 apr 2024

Firma de inteligență artificială Synthesia, susținută de Nvidia, a dezvăluit un nou val de avataruri digitale generate de inteligență artificială, care pot transmite emoții umane folosind intrările de text ale unui utilizator, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Compania a spus că ”Avatarurile sale expresive” pot estompa liniile dintre lumea virtuală și personajele reale. Aceasta își propune să elimine camerele, microfoanele, actorii, editările îndelungate și alte costuri din procesul de producție video profesional.

Synthesia are un studio în Londra, unde actorii citesc scenarii în fața unui ecran verde, pentru a antrena sistemul, scrie News.ro.

EXCLUSIV Un conglomerat gigant de cooperative agricole din Germania, vechi de 100 de ani, pregătește primul său parc fotovoltaic din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Un conglomerat gigant de cooperative agricole din Germania, vechi de 100 de ani, pregătește primul său parc fotovoltaic din România

Într-o demonstrație, compania a arătat trei rânduri de text inserate în platforma sa – ”Sunt fericit. Sunt trist. Sunt frustrat” — după care actorul generat de AI din videoclip a răspuns citind textul pe tonul fiecărei emoții corespunzătoare.

Tehnologia companiei este folosită de peste 55.000 de companii, inclusiv jumătate din Fortune 100, pentru a realiza avataruri digitale pentru prezentări corporative și videoclipuri de instruire, potrivit Synthesia.

Fondată în 2017, Synthesia a strâns anul trecut 90 de milioane de dolari de la investitori, la o evaluare de aproximativ 1 miliard de dolari, făcând-o una dintre cele mai recente firme ”unicorn”din sectorul de AI din Marea Britanie.

Accel, Kleiner Perkins, GV, FirstMark Capital și MMC sunt, de asemenea, acționari.

Compania și-a exprimat îngrijorarea cu privire la modul în care videoclipurile sale ar putea fi folosite pentru a crea conținut de știri false, spunând că editorii trebuie să se înscrie ca clienți corporativi pentru a crea avataruri sintetice.

Conținutul realizat cu tehnologia sa este verificat de moderatori.

Synthesia nu dezvăluie public prețurile pentru clienții săi întreprinderi.

VIDEO Nissan a prezentat patru noi concepte în China. „Un nou Nissan pentru o nouă eră în China” CITEȘTE ȘI VIDEO Nissan a prezentat patru noi concepte în China. „Un nou Nissan pentru o nouă eră în China”

De asemenea, compania solicită tuturor noilor săi clienți să treacă printr-un proces amănunțit de ”Cunoaște-ți clientul”, similar cu cel utilizat de industria bancară, care ajută la prevenirea ca actorii răi să creeze profiluri false ale companiei pentru a răspândi dezinformări.

Synthesia a spus că se pregătește deja pentru viitoarele alegeri globale și a implementat o serie de controale pentru a se asigura că platforma sa nu este folosită în mod abuziv de actori ostili care încearcă să manipuleze rezultatul diferitelor alegeri.

Compania face, de asemenea, parte din Coaliția pentru Proveniența și Autenticitatea Conținutului - o organizație a companiilor de inteligență artificială care își propune să implementeze acreditările de conținut și ”filigranul” digital al conținutului generat de inteligență artificială, pentru a se asigura că spectatorii știu că ceea ce privesc este realizat de inteligență artificială și nu de către un om.

viewscnt
Afla mai multe despre
ai synthesia
nvidia