Statele Unite interzic oficial achiziționarea echipamentelor de comunicații care sunt considerate un risc de securitate

Statele Unite interzic oficial achiziționarea echipamentelor de comunicații care sunt considerate un risc de securitate
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 mai 2019

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a semnat un ordin executiv care prevede interzicerea achiziționării de către companiile americane a echipamentelor de telecomunicații care reprezintă un risc la securitatea țării.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Ordinul nu numește o anumită companie care ar trebui evitată de firmele americane când vine vorba de comunicații, însă este clar că sunt vizați producătorii chinezi, precum Huawei.

Tranzacțiile din zona de comunicații vor fi validate de Ministerul de Comerț, care decide ce tranzacții și echipamente pot prezenta un risc pentru securitate.

SpaceX lansează primii sateliți din viitoarea constelație Starlink ce va furniza internet rapid în întreaga lume CITEȘTE ȘI SpaceX lansează primii sateliți din viitoarea constelație Starlink ce va furniza internet rapid în întreaga lume

Oficialii americani se tem că Huawei și alte firmele chinezești pot fi forțate de guvernul de la Beijing să instaleze backdoor-uri în echipamentele pe care le vând altor țări, pentru a putea fi spionate și, eventual, sabotate.

Ca răspuns la ordinul semnat de Trump, un purtător de cuvânt al Huawei a declarat că Huawei este liderul pieței 5G și că decizia va ridica serioase probleme legale.

Huawei a negat în mai multe rânduri că ar fi folosită de pentru spionaj de guvernul chinez și a spus, prin vocea fondatorului Ren Zhengfei, că Statele Unite nu vor putea împiedica creșterea la nivel internațional a companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
5g
wireless
statele unite
donald trump