Numărul abonaților la servicii TV a crescut

Numărul abonaților la servicii TV a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mai 2019

Numărul abonaților la servicii TV a crescut cu 3% anul trecut, în paralel cu o scădere ușoară, de 1%, a traficului național în rețelele de telefonie mobilă, potrivit unui comunicat al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit ANCOM, la finalul anului 2018 s-a înregistrat o creștere de 3% a numărului de abonați la servicii de retransmisie TV furnizate contra-cost, numărul total de utilizatori ajungând la 7,64 de milioane. Tendința înregistrată în anii precedenți a continuat și în 2018, unii abonați au trecut de la satelit - DTH (-5%) la cablu (+6%) sau IPTV (+13%), scrie Agerpres.

Premieră națională: Vodafone România a lansat în Capitală o rețea 5G CITEȘTE ȘI Premieră națională: Vodafone România a lansat în Capitală o rețea 5G

Anul trecut, în mediul urban, serviciile TV erau recepționate îndeosebi prin rețele de cablu (83% dintre abonați), în timp ce în mediul rural erau utilizate, aproape în egală măsură, rețelele satelit de tip DTH (50%) și cele de cablu (49%).

În funcție de numărul de abonați de la sfârșitul anului 2018, liderul pieței de servicii TV avea o cotă de piață de 49%, principalul competitor 19%, ceilalți furnizori însumând 32%.

viewscnt
Afla mai multe despre
servicii tv
ancom