Studiu: O treime din site-urile de torrente instalează programe nedorite pe computerele utilizatorilor

Studiu: O treime din site-urile de torrente instalează programe nedorite pe computerele utilizatorilor
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 14 dec 2015

Aproximativ o treime din site-urile de torrente sunt folosite pentru a distribui programe care pot fura datele personale ale utilizatorilor, potrivit unui studiu realizat de organizația non-profit Digital Citizens Alliance și firma din domeniul securității cibernetice RiskIQ, citat de International Business Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, 33% din 800 de site-uri de torrent monitorizate de cercetători în perioada iunie-august au instalat malware pe computerele utilizatorilor în acest interval.

”Site-urile care, potrivit datelor din raport, nu par să aibă probleme pot distribui malware pe viitor”, spune Ross Reynolds, director la RiskIQ.

Site-urile de torrente au nevoie de bani pentru a putea funcționa, însă "modelul de afaceri" pe care îl aplică ar putea nemulțumi utilizatorii. În general, site-urile de acest tip obțin fondurile necesare din publicitate, dar, de foarte multe ori, spațiul pentru reclame este oferit celor care adună datele personale ale utilizatorilor și le vând pe piața neagră.

Computerele sunt, în general, virusate prin intermediul anunțurilor care direcționează utilizatorii către site-uri cu probleme, dar de multe ori  malware-ul este instalat fără niciun click, adaugă realizatorii studiului.

viewscnt
Afla mai multe despre
riskiq
digital citizens alliance
torrent
download
date personale
malware
virus