Investitorii Yahoo propun renunțarea la actualul CEO și chiar vânzarea activităților principale

Investitorii Yahoo propun renunțarea la actualul CEO și chiar vânzarea activităților principale
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 14 dec 2015

Investitorii Yahoo încearcă să convingă membrii board-ului să vândă serviciile de internet și se opun acordării unei noi șanse actualului CEO, Marissa Mayer, pe care nu o mai vor în companie, scrie MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Spre exemplu, fondul de investiții Canyon Capital Advisors, unul dintre principalii 15 acționari ai Yahoo, a cerut în scris board-ului să găsească urgent un cumpărător pentru activitățile principale ale companiei. Activitățile de bază ale Yahoo sunt reprezentate de serviciile de internet, inclusiv motorul de căutare, serviciul de e-mail și divizia de știri.

Totodată, fondul de investiții SpringOwl Asset Management, cu sediul în New York, propune reducerea personalului cu 75% și înlocuirea lui Mayer. Yahoo se confruntă cu probleme de mult timp, printre care rezultatele financiare sub așteptări și declinul acțiunilor companiei, iar Mayer nu a reușit până acum să găsească o rezolvare.

Mayer a anunțat miercuri că va prezenta un plan de reorganizare după anunțarea rezultatelor în trimestrul patru. De atunci, acțiunile Yahoo au pierdut 5,6%.

Tot atunci, compania a anunțat că nu va vinde participația pe care o deține la Alibaba Holding Group și intenționează să separe toate celelate activități, cu excepția participației la Alibaba, într-o nouă companie, listată la bursă. Ulterior, aceasta ar putea fi vândută.

viewscnt
Afla mai multe despre
alibaba
yahoo
mayer
canyon capital advisors
investitori