SUA interzic vânzarea cipurilor către China

SUA interzic vânzarea cipurilor către China
scris 1 sep 2022

Statele Unite au cerut producătorilor Nvidia și AMD să oprească exporturile anumitor cipuri de înaltă performanță către China, scrie CNN.

Într-un dosar de reglementare, Nvidia a spus că oficialii americani au transmis că cerința se datorează unui risc potențial ca produsele lor să fie utilizate sau deturnate în scopuri militare. Restricțiile acoperă circuitele integrate Nvidia A100 și viitoarele H100, precum și orice sisteme care le includ. Mișcarea amenință afaceri în valoare de 400 de milioane de dolari pentru Nvidia, potrivit dosarului.

Giganții Geely și Aramco, în primăvară devenită cea mai valoroasă companie din lume, negociază să cumpere 60% din acțiuni la unitatea de motoare a Renault, care va include Uzina Mecanică Mioveni CITEȘTE ȘI Giganții Geely și Aramco, în primăvară devenită cea mai valoroasă companie din lume, negociază să cumpere 60% din acțiuni la unitatea de motoare a Renault, care va include Uzina Mecanică Mioveni

Acțiunile Nvidia au scăzut cu 6,6% la tranzacționarea după orele de program, miercuri, în timp ce acțiunile AMD au scăzut cu 3,7%. AMD, care are sediul în California, a declarat pentru CNN Business că a primit noi cerințe de la Departamentul de Comerț al SUA, care vor afecta livrările circuitelor sale integrate MI250 către China, scrie Adevarul.

„În prezent, nu credem că este un impact material asupra afacerii noastre”, au spus aceștia. Noile reguli reamintesc modul în care tensiunile dintre SUA și China rămân ridicate în privința afacerilor și tehnologiei. Noul mandat pentru producătorii de cipuri acoperă și interzicerea exporturilor către Rusia, au menționat Nvidia și AMD. Ambele companii au spus că în prezent nu vând niciun produs Rusiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
sua
cipuri