SUA: Pasagerii avioanelor, avertizați să nu folosească la bord telefoanele Galaxy Note 7, care pot lua foc

SUA: Pasagerii avioanelor, avertizați să nu folosească la bord telefoanele Galaxy Note 7, care pot lua foc
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 sep 2016

Administrația Federală pentru Aviație (FAA) a avertizat pasagerii avioanelor să nu folosească la bord smartphone-urile Galaxy Note 7, după ce Samsung Electronics a rechemat dispozitivele din cauza plângerilor că bateriile pot lua foc, transmite CNN Money.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

”În urma incidentelor recente și a îngrijorării exprimate de Samsung în legătură cu dispozitivele Galaxy Note 7, FAA recomandă ferm pasagerilor să nu deschidă telefoanele la bordul avioanelor și să nu le depozitele în bagaje”, se arată într-un comunicat de joi seara al FAA, scrie News.ro.

Avertismentul neobișnuit amplifică problemele Samsung, cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, care trebuie să înlocuiască milioane de telefoane Note 7 în întreaga lume.

Unii operatori aerieni internaționali au luat deja măsuri să nu permită pasagerilor să folosească telefoanele respective la bordul avioanelor.

Singapore Airlines, Qantas și Virgin Australia au anunțat că cer pasagerilor să nu deschidă telefoanele Note 7 sau să nu le pună la încărcat în timpul zborului.

Nu este clar cum vor reacționa companiile aeriene americane importante la anunțul FAA, care a avertizat anterior că incendiile provocate de bateriile incluse în telefoanele Note 7 pot fi foarte greu de stins la bordul avioanelor.

Biriș: Presiunea puternică pe colegii mei a dus la retragerea susținerii pentru proiectul de Cod fiscal. Despre declarațiile ministrului: “La virulența cu care a fost atacat proiectul, putea să creadă că vorbim despre altceva” CITEȘTE ȘI Biriș: Presiunea puternică pe colegii mei a dus la retragerea susținerii pentru proiectul de Cod fiscal. Despre declarațiile ministrului: “La virulența cu care a fost atacat proiectul, putea să creadă că vorbim despre altceva”

Delta a anunțat într-un comunicat că va respecta orice directivă și analizează problema. American Airlines a precizat că este în contact cu FAA în această problemă.

Joi, companiile JetBlue, Spirit, United și Virgin America au refuzat să comenteze în privința Galaxy Note 7.

Korean Air, principalul operator aerian pe piața din Coreea de Sud, a anunțat că deocamdată nu intenționează să restricționeze utilizarea Note 7 în avioane.

Potrivit companiei, oficiali ai Ministerului sud-coreean al Transporturilor s-au întâlnit joi cu reprezentanți ai Samsung și nu au emis niciun fel de recomandări.

Oficialii Ministerului Transporturilor nu au răspuns solicitărilor pentru comentarii pe acest subiect.

Samsung a anunțat săptămâna trecută că oprește vânzările telefoanelor Galaxy Note 7, urmând să recheme de pe piață 2,5 milioane de aparate, din 10 țări, inclusiv din Coreea de Sud și SUA. Compania va înlocui smartphone-urile rechemate cu telefoane Note 7 noi.

viewscnt
Afla mai multe despre
galaxy note 7