Taiwan atrage afaceri de aproape 1 miliard dolari în urma unei vizite a ministrului Economiei în Silicon Valley

Taiwan atrage afaceri de aproape 1 miliard dolari în urma unei vizite a ministrului Economiei în Silicon Valley
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 oct 2022

Ministrul Economiei din Taiwan, Wang Mei-hua, a atras noi afaceri, în valoare de 30 de miliarde de dolari T (940 de milioane de dolari americani), în cadrul unor întâlniri cu directori de top de la patru mari companii tehnologice din Silicon Valley din California. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Wang Mei-hua a fost în Statele Unite toată săptămâna, pentru a răspunde la ceea ce biroul ei a numit ”preocupări” legate de lanțurile de aprovizionare și problemele geopolitice, arată News.ro.

Taiwanul este un mare producător de semiconductori, găzduiește cel mai mare producător de cipuri pe bază de contract din lume, Taiwan Semiconductor Manufacturing, și aprovizionează majoritatea firmelor tehnologice importante din lume.

Nou atac cibernetic împotriva Ucrainei și Poloniei, după modelul hackerilor ruși CITEȘTE ȘI Nou atac cibernetic împotriva Ucrainei și Poloniei, după modelul hackerilor ruși

Poziția insulei ca producător major a stârnit îngrijorări în Statele Unite, că se bazează prea mult pe Taiwan, mai ales că China intensifică exercițiile militare pentru a-și afirma pretențiile de suveranitate.

Wang sa întâlnit vineri cu directori de la NVIDIA, Cisco Systems, Applied Materials și Synopsys, a anunțat ministerul într-un comunicat, adăugând că ea ”a atras un mare interes” din partea lor.

”Este așteptat că vizitele vor aduce investiții în cercetare și dezvoltare din SUA și comenzi în Taiwan în valoare de peste 30 de miliarde de dolari”, potrivit comunicatului, care nu oferă detalii.

Guvernul Ungariei extinde schema care limitează dobânzile creditelor ipotecare CITEȘTE ȘI Guvernul Ungariei extinde schema care limitează dobânzile creditelor ipotecare

Ministerul a declarat că Wang s-a întâlnit cu CEO-ul NVIDIA Jensen Huang, CEO-ul Applied Materials Gary Dickerson, vicepreședintele senior Cisco și ofițerul de inovare globală Guy Diedrich și președintele și CEO-ul Synopsys Aart de Geus.

NVIDIA a refuzat să comenteze întâlnirea. Celelalte trei companii nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Wang a spus marți că, dacă Taiwanul rămâne în siguranță, lanțurile globale de aprovizionare cu semiconductori vitali ar fi, de asemenea, sigure.

viewscnt
Afla mai multe despre
taiwan
silicon valley
afaceri
ministru
economie