Talibanii își exprimă susținerea pentru Twitter

Talibanii își exprimă susținerea pentru Twitter
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 iul 2023

Într-o postarea oficială pe Twitter, unul dintre liderii regimului taliban ia partea platformei deținute de Elon Musk și critică Meta pentru ceea ce numește „lipsa de toleranță”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Elon Musk pare să-și fi atras un aliat surprinzător, în liderul taliban Anas Haqqani, care și-a afirmat susținerea față de modul în care acesta conduce Twitter.

Haqqani scrie într-o postare că Twitter are două avantaje importante asupra platformelor rivale (cu trimitere la nouă rețea Threads): libertatea discursului și credibilitatea platformei.

Threads va avea etichete pentru verificarea faptelor și a presei de stat CITEȘTE ȘI Threads va avea etichete pentru verificarea faptelor și a presei de stat

„Twitter nu are o politică intolerantă, precum Meta, iar alte platforme nu-i pot lua locul”, mai scrie acesta pe contul personal de Twitter.

Remarcile liderului taliban vin în momentul în care Twitter se vede amenințat serios de noua platformă Meta, Threads, care a trecut de 100 de milioane de utilizatori în mai puțin de cinci zile.

Talibanii sunt nemulțumiți de Meta pentru că liderii regimului din Afganistan șunt blocați frecvent pe WhatsApp, ca urmare a sancțiunilor dictate de Statele Unite. Talibanii își văd astfel comunicarea afectată, WhatsApp fiind un mijloc esențial de comunicare pentru aceștia.

Liderul taliban este una dintre puținele voci care au avut în ultima vreme ceva de bine de spus despre Twitter și Elon Musk, în condițiile în care schimbările aduse de acesta sunt criticate atât de utilizatori, cât și de numeroși politicieni din țările democrate.

viewscnt
Afla mai multe despre
talibani
anas haqqani
twitter
elon musk