Țările europene care au restricționat folosirea echipamentelor Huawei în rețelele 5G, din motive de securitate națională

Țările europene care au restricționat folosirea echipamentelor Huawei în rețelele 5G, din motive de securitate națională
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 oct 2023

Germania a devenit luna trecută cea mai recentă țară europeană care a propus restricții sau interdicții privind utilizarea echipamentelor fabricate de companiile chineze Huawei și ZTE, invocând preocupări de securitate națională, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comisarul pentru Industrie din Uniunea Europeană, Thierry Breton, a cerut în iunie mai multor țări UE să se alăture eforturilor de a reduce sau bloca accesul echipamentelor Huawei și ZTE din rețelele de telecomunicații 5G ale blocului, scrie News.ro

Noul CEO Orange Romania, despre noile măsuri fiscale: Cu siguranță nu este o veste bună, va trebui să suportăm costurile CITEȘTE ȘI Noul CEO Orange Romania, despre noile măsuri fiscale: Cu siguranță nu este o veste bună, va trebui să suportăm costurile

Iată țările care au introdus restricțiipână acum:

MAREA BRITANIE

În 2020, Marea Britanie a decis să interzică echipamentele Huawei și ale altori furnizori, pe care îi consideră un risc ridicat de securitate pentru rețelele 5G. Anul trecut, a prelungit termenul limită pentru a elimina echipamentele Huawei din rețeaua de bază 5G până la sfârșitul anului 2023. ESTONIA

Parlamentul Estoniei a aprobat în 2021 o nouă legislație care interzicea efectiv operatorilor de telecomunicații să aleagă furnizorii chinezi pentru echipamente de telecomunicații.

DANEMARCA

Parlamentarii danezi au adoptat în 2021 o legislație care să permită controlul investițiilor străine, pentru a se asigura că acestea nu reprezintă o amenințare la adresa securității naționale. Noua legislație a fost dezvoltată parțial ca urmare a preocupărilor de securitate legate de oferta Huawei de a construi rețeaua 5G a Danemarcei.

OpenAI este în discuții avansate pentru a atrage 1 miliard de dolari de la SoftBank, în vederea construirii unui ”iPhone al inteligenței artificiale” CITEȘTE ȘI OpenAI este în discuții avansate pentru a atrage 1 miliard de dolari de la SoftBank, în vederea construirii unui ”iPhone al inteligenței artificiale”

FRANȚA

În 2020, autoritățile franceze le-au spus operatorilor de telecomunicații care intenționează să cumpere echipamente Huawei 5G că nu vor putea reînnoi licențele pentru echipamente, odată ce expiră, excluzând efectiv Huawei din rețelele mobile.

GERMANIA

Ministerul de Interne al Germaniei a propus pe 20 septembrie să oblige operatorii de telecomunicații să elimine toate componentele critice produse de Huawei și ZTE din rețelele lor de bază 5G până în 2026.

ITALIA

Deși Italia nu a interzis complet echipamentele Huawei, a împiedicat grupul de telecomunicații Fastweb, în 2020, să semneze un acord pentru ca Huawei să furnizeze echipamente pentru rețeaua sa 5G.

LETONIA

Letonia și SUA au semnat un acord în 2020 privind securitatea 5G, menit să limiteze operațiunile companiilor chineze.

LITUANIA

Parlamentul Lituaniei a decis în 2021 că numai echipamentele aprobate de guvern, din motive de securitate națională, pot fi folosite pentru rețeaua 5G de nouă generație a țării.

Plasamentele în programul Fidelis merg cu precădere covârșitoare pentru titlurile denominate în moneda unică europeană. Preferință pentru scadența la 1 an CITEȘTE ȘI Plasamentele în programul Fidelis merg cu precădere covârșitoare pentru titlurile denominate în moneda unică europeană. Preferință pentru scadența la 1 an

PORTUGALIA

Autoritatea de supraveghere a telecomunicațiilor din Portugalia a declarat pe 18 septembrie că lucrează cu operatorii pentru a implementa o rezoluție la nivel înalt care împiedică efectiv folosirea echipamentelor Huawei în rețelele mobile 5G ale țării.

ROMÂNIA

Guvernul României a aprobat în 2021 un proiect de lege susținut de SUA care interzice efectiv Chinei și Huawei să participe la dezvoltarea rețelei 5G a țării.

SUEDIA

În 2020, Suedia a interzis echipamentele de telecomunicații de la Huawei și ZTE în rețeaua sa 5G. În iunie, o instanță de apel a menținut interdicția.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
5g