Telegram, obligat de instanță să blocheze canalele care piratează filme și seriale

Telegram, obligat de instanță să blocheze canalele care piratează filme și seriale
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 26 nov 2021

O instanță din Portugalia a decis că Telegram trebuie să blocheze canalele prin intermediul cărora se facilitează accesul la producții video piratate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Procesul a fost intentat de Visapress, o organizație care reprezintă mai multe publicații de presă și companii din industria de film.

Visapress s-a plâns că 17 canale publice de Telegram, care au, împreună, peste 10 milioane de membri, găzduiesc sau fac trimitere către filme, seriale, ziare sau reviste piratate.

Spotify testează o secțiune de videoclipuri verticale CITEȘTE ȘI Spotify testează o secțiune de videoclipuri verticale

În plângere se arată că Telegram facilitează acest comportament prin faptul că permite stocarea unor fișiere de mari dimensiuni, cum sunt filmele și serialele. Pentru că la aceste canale participă utilizatori din întreaga lume, acuzarea a susținut că nu poate fi vorba de utilizare personală.

Judecătorul a decis să dea câștig de cauză acuzării și să oblige Telegram (care nu s-a apărat în acest caz) să elimine canalele în cauză, însă a recunoscut că o astfel de măsură nu poate avea decât un efect temporar.

Telegram, care are la dispoziție și calea apelului, a început deja să ia măsuri cel puțin împotriva unei părți din canalele aflate în discuție, multe dintre acestea nemaifiind accesibile în acest moment.

viewscnt
Afla mai multe despre
telegram
piraterie
filme
seriale