Tencent, la care Naspers, acționarul eMag, deține 33%, devine cea mai valoroasă companie de tehnologie din Asia

Tencent, la care Naspers, acționarul eMag, deține 33%, devine cea mai valoroasă companie de tehnologie din Asia
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 nov 2017

Tencent a devenit prima companie de tehnologie chineză care ajunge la o valoare de piață mai mare de 500 de miliarde de dolari, după ce valoarea acțiunilor sale la bursa din Hong Kong a ajuns la 418,8 dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Tencent activează de 19 ani pe piață și deține, printre altele, cel mai popular serviciu de chat din China, WeChat.

De ce e important? Pentru că evaluarea Tencent e acum foarte aproape de cea a Facebook și în zona "selectă" a unor companii precum Apple sau Alphabet, depășind AliBaba, evaluată în prezent la 474 de miliarde de dolari, și Samsung.

Cât de important este internetul pentru succesul unei afaceri. Studii de caz: Lagardère Travel Retail, Julius Meinl și lanțul Teilor, principali jucători pe piață CITEȘTE ȘI Cât de important este internetul pentru succesul unei afaceri. Studii de caz: Lagardère Travel Retail, Julius Meinl și lanțul Teilor, principali jucători pe piață

Mai e interesant: Unul dintre cei mai mari acționari Tencent, cu un pachet de 33%, este Naspers, care deține și 76% din retailerul online românesc eMAG. Capitalizarea Naspers pe bursa din Africa de Sud este de 105 miliarde de euro, sub valoarea de piață de 146 miliarde de euro a participației pe care o deține în Tencent. Ceea ce înseamnă că piața evaluează negativ deținerile Naspers în toate celelalte afaceri, inclusiv eMAG sau Olx.

Randament: O investiție de 9.000 dolari în IPO-ul Tencent de acum 13 ani ar fi adus azi un câștig de 1 milion de dolari.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Depășirea pragului de 500 de miliarde de dolari vine la doar o săptămână după ce Tencent a anunțat un profit de 2,7 miliarde de dolari pentru cel de-al treilea trimestru. De la an la, profitul companiei chinezești a crescut cu 69 de procente.

viewscnt
Afla mai multe despre
tencent
naspers
emag