Toshiba vrea să atragă fonduri de 5,4 miliarde de dolari pentru a evita să fie delistată de la bursa din Tokyo

Toshiba vrea să atragă fonduri de 5,4 miliarde de dolari pentru a evita să fie delistată de la bursa din Tokyo
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 nov 2017

Grupul japonez Toshiba vrea să vândă acțiuni pentru a atrage fonduri de 600 de miliarde de yeni (5,4 miliarde dolari) și va încerca vânzarea unor active care au legătură cu divizia nucleară Westinghouse, pentru a evita să fie delistat de la bursa din Tokyo, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Vânzarea activelor legate de diviza nucleară Westinghouse din Statele Unite, care includ obligații financiare ale acesteia față de grup, va reduce semnificativ necesarul de resurse pentru reabilitarea acesteia, iar fondurile vor fi utilizate pentru noi afaceri, a explicat compania într-un comunicat.

Între companiile interesate să investească în acțiuni Toshiba se află Effissimo Capital Management, scrie News.ro.

Apple colaborează cu Intel în vederea implementării tehnologiei 5G pe iPhone CITEȘTE ȘI Apple colaborează cu Intel în vederea implementării tehnologiei 5G pe iPhone

Compania japoneză încearcă să își revină după un scandal izbucnit în 2015, legat de nereguli în contabilitate, care a fost urmat de o pierdere de mai multe miliarde de dolari la divizia nucleară din Statele Unite.

Toshiba este nevoită să atragă fonduri, pentru a nu fi delistată de la bursă, și este în curs de vânzare a diviziei producătoare de cipuri, dar există îngrijorarea că nu va putea finaliza vânzarea până la sfârșitul lunii  martie, pentru că trebuie să obțină acordul autorităților de reglementare din mai multe țări.

Divizia producătoare de cipuri este vândută unui consorțiu condus de fondul Bain Capital. Vânzarea a fost complicată de o acțiune în justiție intentată de compania Western Digital, care a argumentat că ar trebui să aibă drept de veto datorită unui parteneriat avut cu Toshiba. Cele două părți se află într-o procedură de arbitraj obligatorie și intenționează să ajungă la un acord până la sfârșitul acestei luni. 

Fondurile private Blackstone Group și Apollo Global Management s-au asociat pentru a prezenta o ofertă de preluare a diviziei nucleare Westinghouse, iar alte companii analizează lansarea unor oferte, au declarat în septembrie persoane apropiate situației.

Westinghouse a contractat construcția a două proiecte energetice în Statele Unite, care au depășit bugetul cu mai multe miliarde de dolari, în timp de termenele de finalizare sunt întârziate cu ani de zile. Compania a făcut cerere pentru intrare în faliment în luna martie.

viewscnt
Afla mai multe despre
toshiba
bursa