TOP România depășește 171 de țări la viteza pe internet

TOP România depășește 171 de țări la viteza pe internet
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 12 aug 2017

România depășește 171 de țări la viteza serviciilor de internet fix și este devansată de alte 17 state, potrivit unui nou studiu, ce analizează rezultatele a peste 63 milioane de teste de viteză la nivel global.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cu o viteză medie de 21,33 Mbps, România se clasează pe locul 18 în ierarhia mondială, după state ca Suedia, Letonia, Japonia, sau Ungaria, însă depășește 171 alte țări, printre care Marea Britanie, SUA, Germania, Cehia și Bulgaria, arată studiul realizat de Cable.co.uk.

Studiul include 189 de țări și analizează datele colectate pe parcursul unei perioade de 12 luni de Measurement Lab (M-Lab), un parteneriat între mai multe organizații de profil, printre care Open Technology Institute (SUA), Google Open Source Research și PlanetLab (Princeston University).

Un start-up fondat de doi români a atras o finanțare de 5 milioane de dolari în 24 de ore. Firma țintește spre 60 milioane dolari CITEȘTE ȘI Un start-up fondat de doi români a atras o finanțare de 5 milioane de dolari în 24 de ore. Firma țintește spre 60 milioane dolari

20 dintre primele 30 de țări cu cele mai mari viteze de internet fix se află în Europa, 7 în Asia, 2 în America de Nord și una în Oceania. De cealaltă parte, 17 dintre cele 30 de țări clasate pe ultimele locuri se află în Africa, 7 sunt din Asia și 6 din America de Sud.

Singapore ocupă prima poziție în topul global, cu o viteză medie de 55,13 Mbps, de 162 de ori mai mare raportat la viteza înregistrată de Yemen, stat clasat pe ultimul loc, cu o viteză de doar 0,34 Mbps.

CONFIRMARE RoTLD introduce din martie 2018 un tarif de înregistrare și mentenanță anuală pentru domeniile “.ro”. De când încep să curgă termenele CITEȘTE ȘI CONFIRMARE RoTLD introduce din martie 2018 un tarif de înregistrare și mentenanță anuală pentru domeniile “.ro”. De când încep să curgă termenele

Potrivit studiului, durata medie de descărcare a unui film HD de 7,5 GB variază între 18 minute și 34 de secunde în Singapore și poate depăși 2 ore în Yemen.

În funcție de viteza medie înregistrată în România, durata de descărcare a fișierului este de 48 de minute, în timp ce în SUA atinge 51 de minute, iar în Slovacia și Germania depășește 54 de minute.

Topul primelor 20 de state în funcție de viteza medie de descărcare. Clasamentul complet aici.

TOP România depășește 171 de țări la viteza pe internet

viewscnt
Afla mai multe despre
internet fix
viteza
clasament
studiu