Toshiba a selectat un consorțiu condus de o companie de stat japoneză ca ofertant preferat pentru divizia de cipuri

Toshiba a selectat un consorțiu condus de o companie de stat japoneză ca ofertant preferat pentru divizia de cipuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2017

Toshiba a selectat un consorțiu condus de o companie de stat japoneză ca ofertant preferat pentru preluarea diviziei de cipuri, dar nu este clar dacă tranzacția poate fi încheiată suficient de rapid pentru a salva grupul, potrivit Wall Street Journal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul de companii preferat de Toshiba include un fond al statului japonez, Innovation Network, Development Bank of Japan, fondul american Bain Capital și SK Hynix, un producător sud-coreean de cipuri, scrie News.ro.

Toshiba speră să ajungă la un acord cu acest grup până miercurea viitoare, când va avea loc adunarea anuală a acționarilor.

Vânzarea diviziei de cipuri ar trebui să aducă aproximativ 18 miliarde de dolari, iar Toshiba are nevoie de bani cât mai curând posibil. Toshiba s-a angajat să acopere obligațiile financiare legate de procedura de faliment în care se află divizia nucleară americană Westinghouse Electric. Toshiba riscă totodată să fie delistată de la bursa din Tokyo.

Nokia își extinde centrul de cercetare în telecomunicații din Timișoara, va ajunge la investiții de 73 milioane euro în 2018 CITEȘTE ȘI Nokia își extinde centrul de cercetare în telecomunicații din Timișoara, va ajunge la investiții de 73 milioane euro în 2018

Încheierea tranzacției nu va fi ușoară, pentru că partenerul Toshiba în afacerile cu cipuri, compania americană Western Digital, vrea să blocheze vânzarea diviziei, dacă aceasta va implica companii concurente, cum este cazul SK Hynix.

Western Digital a solicitat o procedură de arbitraj și un ordin al justiției americane care să împiedice continuarea procesului de vânzare.

viewscnt
Afla mai multe despre
toshiba