Tranzacție pregătită: Softvision, companie fondată la Cluj de antreprenorul Laurențiu Russo, poate fi cumpărată de Cognizant cu peste jumătate de miliard de dolari

Tranzacție pregătită: Softvision, companie fondată la Cluj de antreprenorul Laurențiu Russo, poate fi cumpărată de Cognizant cu peste jumătate de miliard de dolari
scris 28 sep 2018

Furnizorul american de soluții IT Cognizant Technology Solutions, una dintre companiile din Fortune 500 cu cea mai rapidă creștere, negociază preluarea dezvoltatorului de aplicații Softvision, companie fondată la Cluj-Napoca de antreprenorul Laurențiu Russo, în schimbul a aproximativ 550 milioane de dolari.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Achiziția ar sprijini extinderea Cognizant în sectorul serviciilor digitale și de cloud, sector unde, conform Reuters, concurează cu nume ca Accenture și IBM.

FOTO Tranzacție pe piața imobiliară: Petr Kellner, cel mai bogat om de afaceri din Cehia, semnează a doua afacere majoră în România, cumpărând clădirea Crystal Tower, sediul ING Bank România CITEȘTE ȘI FOTO Tranzacție pe piața imobiliară: Petr Kellner, cel mai bogat om de afaceri din Cehia, semnează a doua afacere majoră în România, cumpărând clădirea Crystal Tower, sediul ING Bank România

Softvision este printre principalii jucători din peisajul IT românesc. Compania a fost înființată la Cluj-Napoca în 1998 de antreprenorul Laurențiu Russo, în prezent având 27 de studiouri de dezvoltare în 11 țări.

Pe lângă studioul din Cluj-Napoca, cel mai mare al companiei, Softvision este prezentă în România la București, Iași, Timișoara și Baia Mare.

În 2016, Laurențiu Russo și-a cedat toate părțile sociale la Softvision SRL către Softvision LLC, înregistrată în SUA. Softvsion LLC este deținută de fondul american Tower Arch Capital, cu sediul la Salt Lake City, Utah.

FOTO LG Electronics a lansat în România modelul LG Q72018 CITEȘTE ȘI FOTO LG Electronics a lansat în România modelul LG Q72018

Cu peste 1.100 de angajați, Softvision SRL a raportat afaceri de aproximativ 196 milioane de lei în 2017 și un profit net de 14,72 milioane de lei.

Furnizorul american de soluții IT Cognizant, fondat la Teaneck, New Jersey, în 1994, se numără printre companiile cu cea mai rapidă dezvoltare din Fortune 500. Compania este inclusă în indicii Nasdaq și S&P 500 ai bursei de la New York, având o capitalizare de 44,56 miliarde de dolari.

În 2017, Cognizant a obținut venituri de 14,81 miliarde de dolari și un profit operațional de 2,48 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
softvision
cognizant
preluare
negocieri
laurentiu russo
software
solutii it