Truphone, deținut de oligarhi ruși, inclusiv de Abramovici, a fost vândut. Pe 1 liră

Truphone, deținut de oligarhi ruși, inclusiv de Abramovici, a fost vândut. Pe 1 liră
scris marţi, 23:00

Operatorul britanic de rețele mobile virtuale Truphone, deținut de mai mulți oligarhi ruși care fac obiectul unor sancțiuni occidentale, printre care Roman Abramovici, a fost cumpărat de investitori europeni, potrivit AFP.

Antreprenorul german de tehnologie Hakan Koc și investitorul cu sediul în Elveția Pyrros Koussios, un fost director de telecomunicații, au „finalizat, cu efect imediat, achiziția Truphone”, a anunțat compania, arată Hotnews.

Hackerii au furat date de la 37 de milioane de abonați T-Mobile din SUA CITEȘTE ȘI Hackerii au furat date de la 37 de milioane de abonați T-Mobile din SUA

Achiziția, care a fost finalizată pentru o liră sterlină, potrivit mai multor ziare britanice, a fost aprobată la sfârșitul anului 2022 de guvernul britanic în temeiul Investment Clearance and National Security Act.

Oficiul pentru aplicarea sancțiunilor financiare (Office for the Enforcement of Financial Sanctions - OFSI, parte a Trezoreriei britanice) a aprobat, de asemenea, acordul.

Viitorul companiei, care are peste 400 de angajați și furnizează cartele sim integrate operatorilor de telefonie, a fost pus sub semnul întrebării de la invazia rusă în Ucraina și sancțiunile impuse oligarhilor și entităților legate de regimul de la Moscova.

UPDATE Microsoft confirmă - declanșează mii de concedieri CITEȘTE ȘI UPDATE Microsoft confirmă - declanșează mii de concedieri

Oligarhul rus Roman Abramovici, fostul proprietar al clubului de fotbal Chelsea și aflat sub incidența sancțiunilor britanice din martie 2022, deținea aproape 23% din Truphone.

Alți doi oligarhi, Alexander Abramov și Alexander Frolov, care au fost, de asemenea, vizați de sancțiunile britanice începând din noiembrie, au fost, de asemenea, acționari.

Autoritățile britanice au considerat că această achiziție ar putea „reprezenta un risc pentru securitatea națională”, în special în ceea ce privește „potențiala utilizare a datelor utilizatorilor Truphone” în Regatul Unit.

viewscnt
Afla mai multe despre
truphone
abramovici