UPDATE Microsoft confirmă - declanșează mii de concedieri

UPDATE Microsoft confirmă - declanșează mii de concedieri
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 ian 2023

Grupul american Microsoft anunță o serie de măsuri de economisire, din cauza condițiilor macroeconomice, inclusiv concedierea a aproximativ 10.000 de angajați - până la sfârșitul lui martie -, reprezentând un pic sun 5% dintre angajații gigantului, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul explică - într-un document bursier - că a luat această decizie ”ca răspuns la condițiile macroerconomice și schimbării priorităților clienților”, arată news.ro.

ANALIZĂ Nou record pe piața telefoniei. RCS&RDS rămâne lider incontestabil CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Nou record pe piața telefoniei. RCS&RDS rămâne lider incontestabil

Microsoft urmează să-și publice rezultatele trimestriale la 24 ianuarie.

Cifra sa de afaceri ar urma să crească cu doar 2,7% în decurs de un an, un ritm foarte scăzut al gigantului informatic, obișnuit cu o creștere de două cifre.

În urma unei ”explozii, la începutul pandemiei covid-19, cererea de produse informatice s-a normalizat, o mișcarea accentuată în ultimele luni de o creștere a dobânzilor Băncii centrale americane (Fed).

Microsoft a rezistat, inițial, mulțumită unui dinamism al informaticii la distanță (cloud), însă întreprinderile tind să-și limiteze investițiile, de câteva luni, de teama unei degradări a economiei.

Într-o notă adresată angajaților, directorul general, Satya Nadella, a declarat că disponibilizările se vor încheia până la finele lunii martie.

Microsoft estimează că va suporta costuri totale de 1,2 miliarde de dolari în al doilea trimestru, pe fondul acțiunilor de concediere, dar și în contextul modificărilor aduse liniei sale de produse hardware și al consolidării contractelor de închiriere, "pe măsură ce creăm o densitate mai mare în spațiile noastre de lucru", potrivit lui Nadella.

Operațiune majoră - Vodafone, capitalizat în România cu aproape 500 milioane lei CITEȘTE ȘI Operațiune majoră - Vodafone, capitalizat în România cu aproape 500 milioane lei

Mai multe grupuri mari din sectorul tehnologic au efectuat concedieri de amploare - inclusiv Amazon, care a anunțat la începutul lui ianuarie desființarea a peste 18.000 de posturi.

Știrea inițială

Microsoft Corp plănuiește să reducă mii de locuri de muncă, unele posturi urmând să fie eliminate în diviziile de resurse umane și inginerie, potrivit CNN.

Radiodifuzorul britanic Sky News a relatat, citând surse, că Microsoft intenționează să reducă aproximativ 5% din forța sa de muncă, adică aproximativ 11.000 de posturi.

Și Bloomberg News a relatat că Microsoft ar putea reduce personalul de recrutare cu până la o treime.

Apple lansează „cel mai puternic și mai eficient chipset” CITEȘTE ȘI Apple lansează „cel mai puternic și mai eficient chipset”

Compania avea 221.000 de angajați cu normă întreagă, dintre care 122.000 în Statele Unite și 99.000 la nivel internațional, la data de 30 iunie, potrivit declarațiilor.

Microsoft se află sub presiune pentru a menține ratele de creștere ale unității sale de cloud computing Azure, după ce mai multe trimestre de scădere pe piața computerelor personale au afectat vânzările de Windows și dispozitive.

În octombrie, Axios a relatat că Microsoft a concediat sub 1.000 de angajați din mai multe divizii.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
securitate
microsoft sharepoint server
microsoft exchange server