TSMC va începe producția cipurilor pe 3nm

TSMC va începe producția cipurilor pe 3nm
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 dec 2022

Cel mai mare dezvoltator de cipuri din lume pregătește trecerea la noul proces de producție pe 3nm, care va duce la crearea unor cipuri mai performante pentru Apple și alți clienți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

TSM va începe producția în masă a cipurilor pe 3nm la fabrica Fab 18 din Taiwan, care va debuta pe 29 ianuarie.

Compania pregătește un eveniment special prin care să marcheze trecerea la noua generație de cipuri, ce se vor regăsi pe multe mașini și dispozitive mobile de top în anii care urmează.

Facebook plătește 725 de milioane de dolari pentru a pune capăt procesului colectiv în scandalul Cambridge Analytica CITEȘTE ȘI Facebook plătește 725 de milioane de dolari pentru a pune capăt procesului colectiv în scandalul Cambridge Analytica

În cadrul evenimentului, TSMC va prezenta mai multe detalii atât despre noul proces de producție, cât și despre performanțele pe care noua generație de cipuri le vor oferi.

Din câte se pare, primul client care va folosi noile cipuri pe 3nm dezvoltate de TSMC va fi Apple, care le va implementa, prima oară, pe laptopurile și desktop-urile companiei.

Laptopurile MacBook 14 și MacBook 16, împreună cu Mac Studio și Mac mini, urmează să fie primele dispozitive cu cipuri TSMC de 3nm care vor ajunge pe piață.

Acestea vor sta la baza chipset-urilor M2 Pro dezvoltate intern de Apple, care au depășit încă de la prima generație ca performanță și eficiență procesoarele Intel.

viewscnt
Afla mai multe despre
tsmc
cipurilor
3nm
apple
mac