Utilizarea TikTok a fost interzisă pe dispozitivele guvernamentale din SUA

Utilizarea TikTok a fost interzisă pe dispozitivele guvernamentale din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 dec 2022

Utilizarea TikTok a fost interzisă pe dispozitivele guvernamentale, potrivit legii de finanțare a guvernului adoptată de Congres, măsură care scoate în evidență îngrijorarea tot mai mare legată de riscurile pentru securitatea națională implicate de aplicația de partajare a conținutului video scurt deținută de grupul chinez ByteDance, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Proiectul de lege, care trebuie să fie semnat de președintele Joe Biden, solicită, de asemenea, platformelor de comerț electronic să facă mai multe verificări pentru a împiedica vânzarea online a mărfurilor contrafăcute și obligă companiile care urmăresc fuziuni mari să plătească mai mult pentru a depune actele la agențiile federale antitrust, scrie News.ro.

VIDEO Premierul Marii Britanii l-a întrebat pe un homeless dacă lucrează „în afaceri” CITEȘTE ȘI VIDEO Premierul Marii Britanii l-a întrebat pe un homeless dacă lucrează „în afaceri”

Congresul nu a reușit să adopte multe dintre cele mai agresive proiecte de lege care vizează tehnologia, inclusiv legislația antitrust care ar impune magazinelor de aplicații dezvoltate de Apple și Google să ofere dezvoltatorilor mai multe opțiuni de plată și o măsură care ar impune noi bariere pentru a proteja copiii online.

Și, deși Congresul a făcut mai multe progrese în acest an decât în trecut către un proiect de lege de compromis privind standardele naționale de confidențialitate, rămâne doar un mozaic de legi de stat care determină modul în care sunt protejate datele consumatorilor.

Grupul de centru-stânga din industria tehnologică Chamber of Progress a salutat excluderea mai multor proiecte de lege antitrust care i-ar fi vizat pe susținătorii săi, printre care Apple, Amazon, Google și Meta

Dar proiectele de lege adoptate de parlamentari în pachetul de cheltuieli își vor pune în continuare amprenta asupra industriei tehnologice în alte moduri.

Interzicerea TikTok pe dispozitivele guvernamentale ar putea fi în beneficiul unor platforme rivale precum Snap și Facebook și Instagram, deținute de Meta, care concurează și pentru atenția tinerilor consumatori.

Proiectul de lege include o excepție pentru autoritățile din domeniile aplicării legii, securității naționale și cercetării.

Parlamentarii de ambele părți ale culoarului politic, precum și directorul FBI Christopher Wray, și-au exprimat teama că structura de proprietate a TikTok ar putea face vulnerabile datele utilizatorilor din SUA, deoarece companiile cu sediul în China ar putea fi obligate prin lege să predea informații despre utilizatori.

TikTok a spus în mod repetat că datele utilizatorilor din SUA nu sunt păstrate în China.

Compania a lucrat la un acord cu administrația SUA pentru a atenua temerile de securitate națională prin intermediul Comitetului pentru investiții străine din S.U.A.

”Suntem dezamăgiți de faptul că Congresul a luat măsuri pentru a interzice TikTok pe dispozitivele guvernamentale – un gest politic care nu va face nimic pentru a promova interesele de securitate națională – în loc să încurajeze Administrația să încheie revizuirea Tik Tok în privința securității naționale”, a declarat un purtător de cuvânt al TikTok.

Pachetul de cheltuieli include, de asemenea, INFORM Consumers Act, care urmărește să împiedice vânzarea online a produselor contrafăcute, furate sau dăunătoare. Proiectul de lege impune piețelor online precum Amazon să colecteze prompt informații precum detalii bancare și de contact de la ”orice vânzător terț de mare volum” și să verifice aceste date.

Deși Amazon s-a opus inițial proiectului de lege, anul trecut, scriind că acesta a fost ”susținut de unii retaileri mari” și susținând că va pedepsi întreprinderile mici care vând online, compania a ajuns să susțină o versiune a proiectului de lege, spunând că este important să aibă un standard federal mai degrabă decât un mozaic de legi statale.

Etsy și eBay au susținut anterior proiectul de lege.

”Adoptarea legii bipartizane INFORM ar fi o victorie majoră pentru consumatori, care merită să știe de la cine cumpără atunci când vizitează o piață online”, a spus Adam Kovacevich, directorul general al Chamber of Progress, într-un comunicat.

Deși măsurile antitrust mai ambițioase care vizează platformele digitale nu au fost incluse în legislația de sfârșit de an, există un proiect de lege care ajută la strângerea de bani pentru agențiile antitrust care examinează fuziunile.

Legea de modernizare a taxelor de înregistrare a fuziunilor va crește costurile pe care companiile care urmăresc fuziuni mari trebuie să le plătească pentru a depune actele la agențiile antitrust.

Proiectul de lege reduce, de asemenea, costul pentru tranzacții mai mici și permite ca taxele să fie ajustate în fiecare an în funcție de indicele prețurilor de consum.

Măsura este menită să ajute la finanțarea Comisiei Federale pentru Comerț și a Departamentului de Justiție Antitrust, care au înregistrat o creștere mare a numărului dosarelor de fuziune în ultimii ani, fără creșteri adecvate ale bugetului.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
sua