Twitch dă asigurări că parolele utilizatorilor sunt în siguranță după masivul hack recent

Twitch dă asigurări că parolele utilizatorilor sunt în siguranță după masivul hack recent
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 oct 2021

După cel mai grav incident de securitate din istoria companiei, Twitch spune că utilizatorii pot sta liniștiți, deoarece hackerii nu au intrat în posesia parolelor acestora.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

“Parolele utilizatorilor nu au fost expuse”, scriu cei de la Twitch într-un update legat de hack-ul recent. Aceștia spun că sunt convinși că server-ul care stoca datele de logare un a fost accesat de hackeri.

Nici datele bancare, precum informațiile cardurilor de credit folosite pentru plăți, nu ar fi fost accesate de hackeri, conform reprezentanților Twitch.

Criza cipurilor trage piața smartphone-urilor în jos CITEȘTE ȘI Criza cipurilor trage piața smartphone-urilor în jos

În urmă cu aproape două săptămâni, hackerii au postat pe un forum 125GB de date care, spuneau ei atunci, au fost obținute în urma spargerii serverelor Twitch. Hackerii susțineau că au accesat mai multe date sensibile, inclusiv codul sursă ar platformei de streaming și informații despre plățile făcute de Twitch către creatorii de conținut.

Așa s-a aflat că Twitch a fost spart de hackeri, nu direct de la compania deținută de Amazon. Nici acum nu se știe dacă Twitch a aflat de hack odată cu restul lumii sau dacă a știu și a ținut secret.

Cert este că Twitch a confirmat, ulterior, că hackeri au accesat codul sursă al platformei, însă a susținut, legat de informațiile de plată, că doar un procent mic de utilizatori a fost afectat.

După hack, angajații Twitch nu s-a ferit să discute cu presa și să-și acuze angajatorul de practici improprii de securitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitch
securitate
hack