Twitter a avertizat mai mulți utilizatori că sunt ținta unor hackeri sponsorizați de stat

Twitter a avertizat mai mulți utilizatori că sunt ținta unor hackeri sponsorizați de stat
scris 14 dec 2015

Twitter a avertizat mai mulți utilizatori, prin intermediul unor e-mailuri, că sunt ținta unor hackeri, sponsorizați de entități guvernamentale, care încearcă să obțină acces la datele lor personale, scrie BBC.

Mai mulți utilizatori au făcut publice mesajele primite de la Twitter, în care erau informați că sunt ținta unor hackeri, sponsorizați de stat, care încearcă să obțină acces la datele personale, precum adresa de e-mail, numărul de telefon sau adresa de domiciliu.

"La acest moment nu avem dovezi că datele au fost obținute, dar verificăm acest aspect. Ne-am dori să putem spune mai multe, dar momentan nu avem alte informații pe care să le putem împărtăși", au spus reprezentanții Twitter într-un e-mail trimis unei organizații non-profit din Canada, al cărei cont a fost vizat de hackeri.

Un purtător de cuvânt al Twitter a confirmat autenticitatea mesajelor, dar a refuzat să facă alte comentarii.

Aceasta este prima dată când Twitter trimite astfel de avertizări, însă metoda de protejare a conturilor utilizatorilor este folosită de mai mult timp de Google și Facebook.

Twitter este o platformă de social media creată în anul 2006 care permite utilizatorilor să trimită și să citească mesaje scurte, de maximum 140 de caractere. 

În România sunt peste 300.000 de conturi pe Twitter, dar numărul celor care utilizează platforma este de aproximativ 30.000 de persoane.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
facebook
google
atac informatic
hackeri