Twitter încearcă să atragă noi utilizatori cu ajutorul butonului "Like"

Twitter încearcă să atragă noi utilizatori cu ajutorul butonului "Like"
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 4 nov 2015

Twitter a introdus ieri butonul "Like", reprezentat printr-o inimă, cu ajutorul căruia utilizatorii își pot arăta aprecierea pentru mesajele publicate, în locul butonului "Favorite", care permitea adăugarea unei postări la o listă formată din "tweet-urile" preferate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reprezentanții Twitter au declarat că noul buton are rolul de a face utilizarea rețelei mai simplă, având în vedere că cel de până acum putea crea confuzie pentru utilizatorii noi.

Mai multe voci au criticat noul buton, atrăgând atenția că modificările afectează originalitatea rețelei de socializare și ar putea "alunga" utilizatorii mai vechi.

"Twitter se află în mijlocul unei lupte. Rezultatele financiare slabe și disponibilizările masive arată că lucrurile nu merg bine pentru micuța pasăre albastră. La acestea s-a adăugat încă ceva: înlocuirea îndrăgitului 'fav' cu o inimă", se arată într-o opinie publicată de The Guardian.

Twitter a aprobat recent desființarea a circa 336 de locuri de muncă, ceea ce reprezintă aproximativ 8% din personalul companiei, aceasta fiind prima etapă a unui plan de restructurare care va fi implimentat de Jack Dorsey, noul CEO al platformei de social media.

Ulterior, Dorsey a oferit angajaților rămași o treime din acțiunile sale la companie.

Jack Dorsey a fost numit CEO al Twitter la începutul lunii octombrie, după ce i-a luat locul lui Dick Costolo, care a plecat din companie pe 1 iulie.

Dorsey este unul dintre co-fondatorii Twitter și ocupă în prezent și funcția de director executiv al Square, o companie de servicii financiare.

Twitter este o platformă de social media creată în anul 2006 care permite utilizatorilor să trimită și să citească mesaje scurte, de maximum 140 de caractere.

În România sunt peste 300.000 de conturi pe Twitter, dar numărul celor care utilizează platforma este de aproximativ 30.000 de persoane.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
favorite
like
bton
retea
utilizator
dorsey