Twitter a numit un fost director al Google în funcția de președinte executiv

Twitter a numit un fost director al Google în funcția de președinte executiv
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 14 oct 2015

Twitter l-a numit astăzi în funcția de președinte executiv pe Omid Kordestani, care a ocupat în ultimul deceniu mai multe funcții de conducere la Google, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
Kordestani a lucrat pentru Google începând cu 1999, iar în ultimii zece ani a ocupat diferite poziții de conducere în cadrul companiei. Din luna august, fostul director a devenit consultant senior pentru Google, ajutând la crearea  Alphabet, o companie nouă, devenită firma-mamă a celui mai cunoscut motor de căutare.

Twitter declarase că noul președinte executiv va fi o persoană din afara companiei, având în vedere că noul CEO, Jack Dorsey, ocupă deja două funcții de conducere, fiind și director executiv al Square, o companie de servicii financiare.

Dorsey a fost numit CEO al Twitter la începutul lunii. În ultimele trei luni, acesta a ocupat funcția de director interimar, după ce i-a luat locul lui Dick Costolo, care a plecat din companie pe 1 iulie.

Twitter este o platformă de social media creată în anul 2006 care permite utilizatorilor să trimită și să citească mesaje scurte, de maximum 140 de caractere.

În România sunt peste 300.000 de conturi pe Twitter, dar numărul celor care utilizează platforma este de aproximativ 30.000 de persoane.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
kordestani
google
președinte
alphabet