Twitter concediază 8% din angajați

Twitter concediază 8% din angajați
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 13 oct 2015

Twitter a aprobat astăzi desființarea a circa 336 de locuri de muncă, ceea ce reprezintă aproximativ 8% din personalul companiei, aceasta fiind prima etapă a unui plan de restructurare care va fi implimentat de Jack Dorsey, noul CEO al platformei de social media, scrie Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Twitter are în prezent aproximativ 4.100 de angajati în peste 35 de birouri la nivel global. Majoritatea disponibilizărilor vizează ingineri. Ca urmare a concedierilor, Twitter va trebui să suporte costuri suplimentare cuprinse între 5 și 15 milioane de euro în trimestrul al patrulea.

"Mergem mai departe cu restructurarea forței de muncă astfel încât compania să aibă o creștere mai puternică", a scris CEO-ul companiei într-un mesaj trimis angajaților.

Jack Dorsey a fost numit CEO al Twitter la începutul lunii. În ultimele trei luni, Dorsey a ocupat funcția de director interimar, după ce i-a luat locul lui Dick Costolo, care a plecat din companie pe 1 iulie.

Dorsey este unul dintre co-fondatorii Twitter și ocupă în prezent și funcția de director executiv al Square, o companie de servicii financiare.

Twitter este o platformă de social media creată în anul 2006 care permite utilizatorilor să trimită și să citească mesaje scurte, de maximum 140 de caractere.

În România sunt peste 300.000 de conturi pe Twitter, dar numărul celor care utilizează platforma este de aproximativ 30.000 de persoane.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
concedieri
social media
platforma
dorsey