Directorul general al Twitter a oferit angajaților o treime din acțiunile sale la companie

Directorul general al Twitter a oferit angajaților o treime din acțiunile sale la companie
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 23 oct 2015

Directorul general al Twitter, Jack Dorsey, a oferit angajaților rămași o treime din acțiunile sale la companie, la scurt timp după ce șeful platformei de socializare a decis să disponibilizeze circa 8% din personal, potrivit MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Valoarea acțiunilor oferite de CEO este de aproape 200 de milioane de dolari, după ce titlurile companiei au scăzut ieri cu aproape 0,5%, la 29,16 dolari pe unitate.

„Vreau să investesc direct în oameni. Prefer să am o parte mai mică din ceva mare decât o parte mare din ceva mic. Sunt încrezător că putem crește compania Twitter”, a explicat Dorsey într-un anunț făcut pe contul său de Twitter.

Titlurile Twitter se situează în prezent  peste valoare inițială de 26 de dolari, din momentul lansării ofertei publice, dar departe de cotația de 44,90 dolari, prețul de închidere din ziua în care compania s-a listat.

Gestul directorului are loc la mai puțin de două săptămâni după ce compania a decis să concedieze 336 de angajați, respectiv 8% din personal, aceasta fiind prima măsură dintr-un plan de restructurare mai amplu, care va fi aplicat cu scopul de a creștere veniturile Twitter.

Jack Dorsey a fost numit CEO al Twitter la începutul lunii. În ultimele trei luni, Dorsey a ocupat funcția de director interimar, după ce i-a luat locul lui Dick Costolo, care a plecat din companie pe 1 iulie.

Dorsey este unul dintre co-fondatorii Twitter și ocupă în prezent și funcția de director executiv al Square, o companie de servicii financiare.

Twitter este o platformă de social media creată în anul 2006 care permite utilizatorilor să trimită și să citească mesaje scurte, de maximum 140 de caractere.

În România sunt peste 300.000 de conturi pe Twitter, dar numărul celor care utilizează platforma este de aproximativ 30.000 de persoane.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
jack dorsey
platforma social media
angajati
actiuni