Twitter introduce o metodă unică de autentificare în doi factori pentru securizarea conturilor

Twitter introduce o metodă unică de autentificare în doi factori pentru securizarea conturilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iul 2021

Utilizatorii Twitter își pot securiza conturile cu o metodă unică de autentificare în doi factori (2FA), fără vreo opțiune suplimentară de acest tip, cum se întâmpla din 2018, informează blogul din România al producătorului de soluții antivirus, Eset.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacă aveți cont pe Twitter, puteți utiliza acum o cheie de securitate hardware ca metodă unică de autentificare cu doi factori (2FA). În timp ce serviciul de microblogging le permitea în trecut utilizatorilor să folosească o cheie de securitate ca una dintre metodele principale de autentificare cu 2 factori, în martie Twitter a anunțat că va face în curând cheile de securitate fizică să fie utilizate ca metodă unică de autentificare. Respectându-și planul, platforma acum a lansat funcția pentru toți utilizatorii care doresc să își consolideze securitatea contului", notează sursa citată.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

În 2018, Twitter a introdus opțiunea ca una dintre mai multe metode 2FA, dar aceasta le impunea utilizatorilor să aibă activată și o altă formă de 2FA, suportul fiind oferit inițial doar pentru versiunea web. Ulterior, în 2020, funcția a fost extinsă la aplicațiile Android și iOS, în timp ce la începutul acestui an a fost adăugată opțiunea de a înregistra mai multe chei de securitate, scrie Agerpres.

"Orice metodă de 2FA este mai bună decât nimic, însă cheile de securitate hardware oferă garanții mai mari împotriva compromiterii contului,decât autentificarea 2FA bazată pe SMS, spre exemplu. Într-adevăr, și aplicațiile de autentificare s-au aflat, de multe ori, în vizorul atacatorilor. Codurile primite prin mesaje text pot fi interceptate cu ușurință de un criminal cibernetic cu ambiție. Acesta ar putea, de exemplu, să redirecționeze mesajele text către o altă cartelă SIM prin efectuarea unui atac de tip swap SIM, care presupune impersonarea victimei și contactarea operatorului de telecomunicații pentru a-l convinge că "telefonul victimei" a fost furat și că acum folosește un nou SIM", menționează experții în securitate cibernetică.

Aceștia susțin, totodată, că dacă nu este activată încă nicio metodă 2FA pentru de Twitter, ar fi bine să fie urmat acest pas imediat urmând ghidul oferit de Twitter.

VIDEO Qualcomm își lansează propriul smartphone CITEȘTE ȘI VIDEO Qualcomm își lansează propriul smartphone

La 21 martie 2021, s-au împlinit 15 ani de la primul mesaj postat pe platforma de socializare Twitter.

La acel moment, platforma număra doar 14 conturi. Inițial, site-ul s-a numit Twttr, vocalele fiind adăugate la momentul lansării oficiale, pe data de 15 iulie 2006.

Până în trimestrul IV din 2023, Twitter estimează că va ajunge la cel puțin 315 milioane de utilizatori zilnici care pot vedea reclame (mDAU).

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
conturi