WhatsApp va afișa conținutul multimedia la o calitate mai bună

WhatsApp va afișa conținutul multimedia la o calitate mai bună
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 iul 2021

Cea mai folosită aplicație de chat va oferi o opțiune prin care utilizatorul va putea alege nivelul de calitate și compresie al imaginilor și clipurilor video primite și trimise.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În prezent, WhatsApp realizează o compresie automată a tuturor fișierelor multimedia al căror transfer îl intermediază. Asta înseamnă că imaginilor și clipurile trimse ajung la o calitate mai slabă decât cea originală, pentru a se obține un transfer mai rapid și un consum mai mic de date.

În China, copiii sunt verificați cu tehnologii de recunoaștere facială dacă joacă video noaptea CITEȘTE ȘI În China, copiii sunt verificați cu tehnologii de recunoaștere facială dacă joacă video noaptea

Există și un truc la care utilizatorii pot apela, pentru a evita compresia. Acesta constă în schimbarea extensiei înainte de trimitere, de exemplu, din JPG în DOC. Crezând că este vorba de un document, WhatsApp va transfera fișierul fără compresie. Trebuie doar ca destinatarul să schimbe la loc extensia, pentru a putea vedea imaginea.

Pe viitor, însă, WhatsApp va oferi utilizatorului posibilitatea de a alege singur calitatea la care sunt transferate fișierele multimedia. Vor exista trei opțiuni: “Auto,” “Best quality” și “Data saver”. Este clar că “Best quality” va oferi cea mai ridicată calitate, iar “Data saver” va realiza cea mai mare compresie, însă nu este clar dacă Best quality” va trimite fișierele necompresate sau va realiza o compresie minimă.

Cert este că noua facilitate se află în lucru și va fi lansată pe Android prima oară, înainte să ajungă și pe iPhone.

Calitatea conținutului multimedia transferat este doar una din funcțiile la care lucrează inginerii WhatsApp, aceștia având în lucru mai multe facilități, în frunte cu suportul nativ pentru mai multe dispozitive și o versiune pentru iPad.

WhatsApp va afișa conținutul multimedia la o calitate mai bună

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
multimedia
video
foto