Twitter se va concentra pe video, creatori și comerț pentru a-și revitaliza afacerile

Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iun 2023

Într-un context în care fostul realizator TV Fox News Tucker Carlson a adunat peste 100 milioane de vizualizări pentru una din postările sale filmate de pe Twitter, compania care operează rețeaua vizează dezvoltarea segmentului cu conținut video.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Twitter intenționează să se concentreze pe parteneriate video, creatori și comerț pentru a revitaliza afacerile companiei de social media dincolo de publicitatea digitală, potrivit unei prezentări pentru investitori făcută de proprietarul Elon Musk și noului director general Linda Yaccarino, care a fost analizată de Reuters șți preluată de News.ro.

Yaccarino, care a devenit CEO pe 5 iunie, le-a spus investitorilor Twitter, joi, că compania se află în discuții timpurii cu personalități politice și de divertisment, cu servicii de plăți și cu editori de știri și media despre potențiale parteneriate, a declarat o sursă familiarizată cu chestiunea, care a vorbit în condiții de anonimat.

Instagram lansează canalele de comunicare la nivel global CITEȘTE ȘI Instagram lansează canalele de comunicare la nivel global

După ce Musk a achiziționat Twitter în octombrie, firma de social media s-a confruntat cu luni de haos, inclusiv concedieri a mii de angajați, critici privind moderarea laxă a conținutului și exodul multor agenți de publicitate care nu doreau ca anunțurile lor să apară lângă conținut neadecvat.

Angajarea de către Musk a lui Yaccarino, un director de publicitate cu experiență care a modernizat vânzările de reclame la conglomeratul de divertisment și știri deținut de Comcast NBCUniversal, a fost un semnal că reclamele digitale au rămas o prioritate pentru Twitter.

VIDEO Record - Un startup abia lansat strânge 113 milioane dolari. În spate sunt ex-angajați Meta și Google, foști colegi de școală, dar și un CEO care a condus Google 16 ani CITEȘTE ȘI VIDEO Record - Un startup abia lansat strânge 113 milioane dolari. În spate sunt ex-angajați Meta și Google, foști colegi de școală, dar și un CEO care a condus Google 16 ani

Unele firme cumpătoare depublicitate le-au recomandat clienților să întrerupă cheltuielile publicitare pe Twitter după preluarea lui Musk. Aceste recomandări au fost inversate și niciunul dintre marile holdinguri de publicitate nu recomandă în prezent o pauză, potrivit unui slide afișat în timpul prezentării.

Branduri cunoscute, inclusiv Warner Bros, Mondelez, McDonald's și Walmart, au reluat publicitatea pe Twitter după pauzele inițiale, se arată în slide. Yaccarino le-a spus investitorilor că cheltuielile publicitare la mai multe categorii de agenți de publicitate au crescut acum cu cel puțin 40% de la an la an, inclusiv sănătatea, bunurile de larg consum și serviciile financiare, a spus sursa. Un director al Twitter a refuzat să comenteze.

Amazon va sintetiza recenziile cu ajutorul AI-ului CITEȘTE ȘI Amazon va sintetiza recenziile cu ajutorul AI-ului

Sub Musk, Twitter și-a schimbat numele comercial în X Corp., reflectând viziunea miliardarului de a crea ”o super aplicație”, precum WeChat din China, despre care el a spus că va include plăți digitale și alte servicii. Twitter solicită ”licențe de transfer de bani” în toate cele 50 de state din SUA, potrivit unui slide din prezentare.

Compania s-a concentrat, de asemenea, pe creșterea conținutului video pe platformă. Videoclipurile verticale reprezintă acum mai mult de 10% din timpul petrecut pe Twitter, a spus un alt slide. Fostul realizator al Fox News Tucker Carlson a lansat pe Twitter o nouă emisiune, la începutul acestei luni, numită ”Tucker pe Twitter”.

Twitter prevede că ar putea vinde reclame și sponsorizări alături de videoclipuri de la Carlson și alți creatori de conținut, a spus sursa. Yaccarino le-a mai spus colegilor în ultimele zile că Musk și-a exprimat un sprijin puternic pentru ideile ei și că relația de lucru a început pozitiv, a adăugat sursa.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
elon musk