Twitter va plăti peste 800 de milioane de dolari într-un proces cu proprii acționari. Compania ar fi încercat să inducă în eroare investitorii, cu estimări nerealiste

Twitter va plăti peste 800 de milioane de dolari într-un proces cu proprii acționari. Compania ar fi încercat să inducă în eroare investitorii, cu estimări nerealiste
scris 21 sep 2021

Twitter a acceptat să plătească 809,5 milioane de dolari pentru a pune capăt unui proces colectiv în care era acuzată de acționari că a oferit estimări nerealiste privind evoluția numărul de utilizatori.

Potrivit acuzării, conducerea Twitter a indus în eroare investitorii în legătură cu perspectivele de creștere, promițându-le, în noiembrie 2019, un avans considerabil al numărului de utilizatori activi lunar, până la 550 de milioane de persoane pe termen mediu. Pe termen mai lung, numărul de utilizatori urma să ajungă la 1 miliard. Cifrele nu au fost însă atinse și, potrivit investitorilor, Twitter nu și-a bazat promisiunile optimiste din 2014 pe niciun fel de date concrete.

Starlink se pregătește să intre în faza de produs final CITEȘTE ȘI Starlink se pregătește să intre în faza de produs final

Mai mult, compania ar fi știut că numărul de utilizatori este pe un trend dezamăgitor, iar directorii Twitter ar fi vândut acțiuni de sute de milioane de dolari bazându-se pe informații privilegiate.

Procesul a fost intentat în 2016, la un an după ce acțiunile companiei s-au prăbușit în urma publicării unor date sub așteptări.

Înțelegerea dintre Twitter și acționari nu reprezintă și o recunoaștere a vinovăției, Twitter susținând în continuare că nu a intenționat să inducă investitorii în eroare.

În 2019, Twitter avea 330 de milioane de utilizatori activi lunar. De atunci, compania nu a mai publicat acest indicator, ci publică numărul de utilizatori activi zilnic, situat în prezent la circa 206 milioane de persoane.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
proces twitter
investitori twitter
actionari twitter
despagubiri twitter