UE, în faza de finalizare a unui proiect pentru un încărcător de telefon universal

UE, în faza de finalizare a unui proiect pentru un încărcător de telefon universal
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 sep 2021

Comisia Europeană dă "tușa finală" unui proiect de reglementare pentru impunerea unui încărcător de telefon universal , a declarat  vicepreședinta sa însărcinată cu politica de concurență, Margrethe Vestager, relatează AFP.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

"Să ai un încărcător universal care se poate cumpăra independent de marca telefonului permite economisirea de resurse și simplificarea lucrurilor", a declarat comisarul european pentru Franceinfo.

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

"Ne aflăm în ultima linie dreaptă pentru a da tușa finală acestui proiect. Nu cunosc calendarul cu exactitate, dar credeți-mă, suntem în ultima fază", a adăugat ea.

În ianuarie 2020, eurodeputații au adoptat o rezoluție neconstrângătoare în favoarea unui încărcător universal pentru telefoanele mobile în Europa, în numele drepturilor consumatorilor și mediului, scrie Agerpres.

Ei au cerut atunci o legislație europeană în termen de șase luni, dar s-au lovit de mari reticențe din partea industriei, cu Apple în frunte.

Gecad Ventures, fond de investiții creat de Radu Georgescu, un nou exit - iese din acționariatul Kare Knowledgeware CITEȘTE ȘI Gecad Ventures, fond de investiții creat de Radu Georgescu, un nou exit - iese din acționariatul Kare Knowledgeware

"Acest tip de normă este genul de lucruri la care putem și trebuie să ne așteptăm în Europa, noi toți cetățeni europeni și utilizatori ai acestor diferite echipamente", a mai spus Margrethe Vestager luni, insistând asupra cantității mari de încărcătoare depășite stocate în gospodării.

Întrebată despre intrarea în vigoare a planului european pentru impunerea de noi constrângeri marilor giganți din domeniul digital, comisarul european a afirmat că își pune speranțele în președinția franceză a UE, în primul semestru a lui 2022.

"Avem afaceri juridice în curs în mai multe țări", a declarat ea, citând "probleme" cu Google, Amazon și Apple. "Nu este suficient, trebuie ca reglementarea să acționeze înainte chiar de a exista o suspiciune privind orice ilegalitate", a adăugat ea.

viewscnt
Afla mai multe despre
încărcător de telefon
comisia europeană