ULTIMA ORĂ Cutremur la vârful OpenAI. CEO-ul, fondator al companiei, a fost demis

ULTIMA ORĂ Cutremur la vârful OpenAI. CEO-ul, fondator al companiei, a fost demis
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 17 nov 2023

Cutremur la vârful OpenAI, compania care a creat robotul conversațional de inteligență artificială ChatGPT: Sam Altman, unul dintre fondatori, a fost demis, cu acuzații, din funcția de director general (CEO), părăsind astfel compania, dar și Consiliul de Administrație, cu efect imediat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Decizia a fost luată de Consiliul de Administrație al OpenAI, Inc., care acționează ca organism de conducere general pentru toate activitățile OpenAI.

EXCLUSIV UiPath se va implica în digitalizarea ANAF CITEȘTE ȘI EXCLUSIV UiPath se va implica în digitalizarea ANAF

Angajații OpenAI au aflat doar când informația a fost anunțată public.

Anunțul este privit de către analiști drept unul surprinzător, având în vedere că, în aceste ultime zile, Altman a promovat constant și intens compania și produsele sale.

EXCLUSIV Bitdefender va investi în startup-uri din zona securității cibernetice din Europa. O nouă firmă a fost înființată CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Bitdefender va investi în startup-uri din zona securității cibernetice din Europa. O nouă firmă a fost înființată

Chiar săptămâna trecută, Altman a urcat pe scena OpenAI 2023 DevDay pentru a anunța o platformă GPT-4 Turbo mai rapidă și mai receptivă, precum și modele mai mici, specifice aplicațiilor, numite pur și simplu GPT.

Ieri, Altman a participat la summit-ul Cooperării Economice Asia-Pacific din San Francisco.

"Plecarea lui Altman urmează un proces deliberativ de revizuire de către Consiliu, care a concluzionat că acesta nu a fost în mod constant sincer în comunicările sale cu Consiliul de Administrație, împiedicând capacitatea acestuia de a-și exercita responsabilitățile. Consiliul nu mai are încredere în capacitatea sa de a continua să conducă OpenAI”, este mesajul transmis acum de companie.

„Mi-a plăcut timpul petrecut la OpenAI”, a spus Altman. „A fost transformator pentru mine personal și, sper, pentru lume. Cel mai mult mi-a plăcut să lucrez cu oameni atât de talentați. Voi avea mai multe de spus despre ce urmează mai târziu.”

EXCLUSIV Hornbach deschide în România un hub IT pentru toate cele 9 țări CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Hornbach deschide în România un hub IT pentru toate cele 9 țări

Consiliul de Administrație al OpenAI este format din cercetătorul șef al companiei, Ilya Sutskever, președintele Greg Brockman, precum și din consilieri independenți, care nu dețin acțiuni în companie: CEO-ul Quora, Adam D’Angelo, antreprenorul în tehnologie Tasha McCauley și avocatul Helen Toner de la Georgetown Center for Security and Emerging Technology. Altman a fost, de asemenea, considerat un consilier independent în Consiliu, chiar dacă era CEO al companiei.

Altman este co-fondator al OpenAI, în 2015, și a fost inițial co-președinte al companiei, alături de Elon Musk. Musk a plecat în 2018 pentru a evita un conflict de interese cu Tesla. Altman este CEO deplin din 2019.

EXCLUSIV Tranzacție - TrustChain a preluat integral Ines Group, unul dintre cei mai mari operatori independenți de telecomunicații din România. \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacție - TrustChain a preluat integral Ines Group, unul dintre cei mai mari operatori independenți de telecomunicații din România. "Vrem să extindem serviciile IPTV la nivel național."

Odată cu demiterea din funcția de CEO, Sam Altman (38 de ani) va ieși și din Consiliul de Administrație al OpenAI, organizație pe care a fondat-o alături de Elon Musk (Tesla, SpaceX, PayPal), Peter Thiel (PayPal, Palantir), Reid Hoffman (fondatorul LinkedIn), Greg Brockman și Jessica Livingston. De asemenea, Greg Brockman demisionează acum din funcția de președinte al board-ului OpenAI, dar va rămâne în companie, raportând noului CEO.

În locul lui Sam Altman, poziția de CEO al OpenAI va fi ocupată, interimar, de Mira Murati, directorul de tehnologie (CTO) al companiei.

EXCLUSIV Trencadis, cu un nou acționar majoritar, alături de Frank Timiș, și-a fixat planul pe 12 luni. CIO în Guvernul Dăncilă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Trencadis, cu un nou acționar majoritar, alături de Frank Timiș, și-a fixat planul pe 12 luni. CIO în Guvernul Dăncilă

OpenAI va începe un proces de numire a unui CEO, timp în care Mira Murati va asigura interimar conducerea organizației.

OpenAI a fost înființată ca organizație non-profit cu misiunea de bază de a se asigura că inteligența generală artificială aduce beneficii întregii omeniri. Din 2019, OpenAI s-a restructurat, fiind formată din organizația non-profit OpenAI, Inc. și subsidiara sa OpenAI Global, LLC, companie cu scopuri de profit. 

viewscnt
Afla mai multe despre
openai
ceo