Ultimul model iPhone, cel mai scump din istoria Apple, măsurat în zile de muncă, inclusiv pentru România

Ultimul model iPhone, cel mai scump din istoria Apple, măsurat în zile de muncă, inclusiv pentru România
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 sep 2018

Pe 12 septembrie, Apple a prezentat cel mai scump smartphone din istoria firmei, iPhone, XS Max.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Compania Picodi, cu sediul în Polonia, a verificat cât de mult ar trebui să muncească românii și reprezentanții altor națiuni ca să facă suficienți bani pentru noua bijuterie Apple. Datele din acest raport se bazează pe prețul publicat de Apple pentru iPhone XS în versiunea 64 GB în diferite țări și date statistice oficiale privind salariul mediu în aceste țări.

Cel mai convenabil preț pentru un iPhone, având în vedere salariul minim pe economie, este în SUA, pe cea mai importantă piață pentru Apple. Însă, s-a dovedit că, cel mai repede vor putea strânge bani pentru această bijuterie, locuitorii celor mai dezvoltate țări ale Europei și ai Emiratelor Arabe Unite. De exemplu, un locuitor obișnuit al Elveției, trebuie să lucreze 5,1 zile, locuitorii Luxemburgului – 7 zile, iar norvegienii – 7 zile și jumătate. Printre țările în care pentru un smartphone Apple se va munci mai puțin, s-au clasat și Emiratele Arabe Unite – banii dintr-un interval de muncă de 7,6 zile sunt suficienți pentru a cumpăra un iPhone de ultimă generație. În SUA în schimb, trebuie „să te chinui” 8,4 zile.

Noul CEO al Vodafone anunță: va desființa 1.700 de locuri de muncă, inclusiv din România CITEȘTE ȘI Noul CEO al Vodafone anunță: va desființa 1.700 de locuri de muncă, inclusiv din România

În România, noul telefon va costa 5.399 lei. Luând în considerare că un salariu mediu în România este de 4.527 lei brut (2.721 net), un român obișnuit va lucra 41,7 de zile, ca să strângă bani pentru noul iPhone. Bineînțeles, asta în condițiile în care, celelalte costuri ce țin de viață ar fi egale cu zero.

Cel mai mult pentru un iPhone XS vor lucra locuitorii Insulelor Filipine, pentru că peste 156 de zile. Nu va fi ușor nici în Pakistan – luând în considerare salariile și prețurile, un pakistanez obișnuit va trebui să lucreze peste 88 de zile.

Ultimul model iPhone, cel mai scump din istoria Apple, măsurat în zile de muncă, inclusiv pentru România

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone
xs max