Twitter revine la feed-ul cronologic

Twitter revine la feed-ul cronologic
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 sep 2018

Twitter a modificat, din nou, modul în care postările sunt ordonate în feed-ul utilizatorilor, oferindu-le acestora posibilitatea revenirii la sortarea cronologică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prin trecerea la ordonarea pe bază de algoritm a postărilor, Twitter și-a privat utilizatorii de funcția pentru care rețeaua socială era atât de apreciată: caracterul real-time dat de afișarea cronologică a posturilor.

Printr-o mutare care reprezintă și o recunoaștere a greșelii comise, Twitter redă utilizatorilor opțiunea de a sorta postările în funcție de data publicării acestora pentru a vedea întotdeauna cele mai noi posturi primele.

Pentru revenirea la feed-ul cronologic, utilizatorii trebuie să debifeze opțiunea „Show the best Tweets first” din secțiunea principală a paginii de configurare.

Facebook a dezvoltat un AI care depistează și repară bug-urile software CITEȘTE ȘI Facebook a dezvoltat un AI care depistează și repară bug-urile software

Cei de la Twitter spun că lucrează de mai mult timp la această funcție și că, în următoarele săptămâni, rețeaua socială va oferi o opțiune ușor accesibilă prin care utilizatorii pot schimba între sortarea cronologică și cea pe bază de algoritm – exact ceea ce ar fi trebuit să facă din 2016, când a fost lansată sortarea algoritmică.

Utilizatorii fideli ai Twitter și-au exprimat în ultimii doi ani dezaprobarea față de abordarea rețelei sociale din acest punct de vedere și au cerut reintroducerea sortării invers cronologice.

Această stare de fapt a fost scoasă din nou în evidență luni, când o postare care sugera un truc prin care feed-ul putea fi forțat să revină la sortarea cronologică s-a viralizat spectaculos, primind în scurt timp peste 40.000 de aprecieri și 15.000 de repostări.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
social media