Un fost director Yahoo susține că atacul cibernetic anunțat luna trecută a expus peste 1 miliard de conturi

Un fost director Yahoo susține că atacul cibernetic anunțat luna trecută a expus peste 1 miliard de conturi
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 2 oct 2016

Peste un miliard de conturi deținute de utilizatori Yahoo ar putea fi afectate de atacul cibernetic anunțat luna trecută, a afirmat pentru Business Insider un fost director din cadrul companiei americane, care a dorit să rămână anomim.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Yahoo a anunțat, la finele lunii trecute, că în urmă cu doi ani “un actor sponsorizat de o unitate statală” a furat  datele personale a cel puțin 500 de milioane de utilizatori.

Sursa citată de Business Insider susține însă că datele utilizatorilor Yahoo sunt stocate în așa fel încât un atac cibernetic ca cel care a avut loc expune un număr mult mai mare de conturi decât cel menționat.

 “Cred că problema este mai mare decât se spune. E un mister cum au stabilit că este vorba de 500 de milioane de conturi”, a adăugat fostul director, care susține că încă ține legătura cu angajații Yahoo, inclusiv cei care se ocupă de investigarea scurgerii de date.

Apple trebuie să plătească 302 milioane de dolari pentru încălcarea unor brevete CITEȘTE ȘI Apple trebuie să plătească 302 milioane de dolari pentru încălcarea unor brevete

Încă din luna august, Yahoo anuțase că face investigații în legătură cu afirmațiile unui hacker care susține că are acces la conturile a 200 de milioane de utilizatori și este dispus să le vândă online. Mai exact, un hacker cu porecla “Peace” a scos la vânzare, pe dark web, detaliile de acces la 200 de milioane de conturi, pentru circa 1.800 de dolari.

Anunțul unei probleme de securitate de o asemenea gravitate este încă o lovitură pentru Yahoo, care se confruntă cu rezultate financiare slabe, și ar putea afecta chiar acordul de vânzare a activităților de bază către Verizon Communications.

La finele lunii iulie, Verizon Communications, cel mai mare operator de telefonie mobilă din SUA, a ajuns la un acord pentru preluarea principalelor activități ale Yahoo, inclusiv divizia de Internet, în schimbul a circa 4,83 miliarde de dolari în numerar. Operațiunile de bază ale Yahoo vor fi integrate în divizia de internet a Verizon, AOL, achiziționată anul trecut pentru 4,4 miliarde de dolari.

Tranzacția vizează activitățile de bază ale Yahoo, reprezentate de serviciile de Internet, inclusiv motorul de căutare, serviciul de e-mail și divizia de știri și ar putea fi finalizată în primul trimestru din 2017, în urma obținerii aprobărilor din partea acționarilor Yahoo și a autorităților de reglementare relevante.

viewscnt
Afla mai multe despre
yahoo
hackeri
atac cibernetic
date
conturi
parola
verizon