Un grup de foști angajați Twitter lansează o platformă rivală

Un grup de foști angajați Twitter lansează o platformă rivală
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 iun 2023

Pe fondul haosului de la Twitter și a protestelor de la Reddit, o nouă platformă socială, numită Spill, este lansată de un grup de foști angajați Twitter.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Spill, o nouă rețea socială, care funcționează pe principii similare cu Twitter, dar pune accent pe conținutul vizual, este disponibilă în magazinul oficial de aplicații pentru iPhone.

Noua platformă este construită de un grup de foști angajați Twitter. CEO-ul Alphonzo “Phonz” Terrell era șef editorial global în urmă cu un an, înainte să fie disponibilizat de Elon Musk. Între timp, acesta a înființat noua companie și a primit finanțări de 2,75 de milioane de dolari.

YouTube relaxează condițiile de monetizare pentru creatorii de conținut CITEȘTE ȘI YouTube relaxează condițiile de monetizare pentru creatorii de conținut

Spill se dorește a fi de la bun început o rețea prietenoasă cu toate categoriile de oameni, spune Terrell. Pentru asta, platforma a căutat în mod special să atragă creatorii de conținut de culoare.

Rețeaua foștilor angajați Twitter are o abordare interesantă în ceea ce privește moderarea. Pentru că, la început, nu va avea resurse pentru a face o moderare riguroasă a conținutului, Spill va implementa un așa-zis scor de reputație, prin care va încuraja utilizatorii să se poarte frumos.

În funcție de comportamentul în cadrul rețelei, reputația va crește sau va scădea. Celor cu un scor bun li se promite acces la noi facilități și diverse alte beneficii ce vor fi identificate în timp.

Spill este lansată acum în beta, iar accesul se poate face doar pe bază de invitație

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
spill
retea sociala