Un IT-ist român obține 3 milioane de dolari pentru startup-ul său fintech

Un IT-ist român obține 3 milioane de dolari pentru startup-ul său fintech

Sebastian Trif

scris 8 sep 2021

Startup-ul fintech Aurelia, o platforma de automatizare financiară fondată de românul Sebastian Trif, a obținut o investiție de 3 milioane de dolari printr-o rundă de finanțare condusă de Blossom Capital, un fond de investiții de capital de risc care investește în servicii de internet și startup-uri.

Platforma financiară simplifică gestionarea finanțelor și  este destinată întreprinderilor mici. Aurelia, cu sedii în București, Londra și Tallinn, permite utilizatorilor să își conecteze conturile bancare și instrumentele de contabilitate și ajută astfel companiile (prin plugin-uri) să își urmărească banii și plata impozitelor, arată StartupCafe.

Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi

Fondatorul startup-ului, Sebastian Trif, spune că „vedem o mulțime de aplicații fintech și bănci care încearcă să incorporeze toate nevoile unei afaceri, dar multe business-uri mici nu sunt dornice să-și mute operațiunile companiei lor într-un produs nou”.

Sebastian Trif a a declarat că Aurelia concurează cu soluții bancare inteligente pentru IMM-uri, precum Tide, Revolut for Business și Wise for Business, care au caracteristici mai limitate.

Aurelia urmează să lanseze platforma în format beta în Estonia, România, Germania și Marea Britanie.

 Deutsche Telekom își consolidează prezența în SUA și vinde divizia din Olanda pentru 5,1 miliarde euro CITEȘTE ȘI Deutsche Telekom își consolidează prezența în SUA și vinde divizia din Olanda pentru 5,1 miliarde euro

Startup-ul a fost fondat în aprilie 2021 de o echipă de ingineri și dezvoltatori, unul dintre cofondatorul Aurelia fiind Jasper August Tootsi.

Sebastian Trif, fondatorul Aurelia, a lucrat la Wise (fostul TransferWise), un serviciu de transferuri monetare interne și internaționale, lansat la începutul anului 2011.De asemenea, Sebastian Trif a mai lucrat la banca americană J.P. Morgan și la Kivvik.

viewscnt
Afla mai multe despre
aurelia
fintech
sebastian trif