Un judecător american a decis că preluarea Activision Blizzard de către Microsoft poate avea loc. Autoritatea de reglementare antitrust din Marea Britanie este deschisă să analizeze din nou preluarea

Un judecător american a decis că preluarea Activision Blizzard de către Microsoft poate avea loc. Autoritatea de reglementare antitrust din Marea Britanie este deschisă să analizeze din nou preluarea
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iul 2023

Un judecător american a decis că preluarea Activision Blizzard de către Microsoft poate avea loc, anunț care a determinat autoritatea de reglementare antitrust din Marea Britanie să anunțe că este deschisă să analizeze din nou acordul, dacă Microsoft va răspunde preocupărilor sale care au blocat acordul în aprilie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Microsoft a răspuns autorității britanice spunând că ia în considerare modul în care tranzacția ar putea fi modificată pentru a răspunde preocupărilor formulate de Autoritatea pentru Concurență și Piețe (CMA) din Marea Britanie, primul organism de reglementare care a blocat tranzacția, scrie News.ro.

Microsoft va declanșa noi disponibilizări CITEȘTE ȘI Microsoft va declanșa noi disponibilizări

Toate părțile au spus că sunt de acord să ceară instanței britanice să suspende audierea apelului Microsoft la sfârșitul acestei luni, în timp ce lucrează la noi propuneri.

Acordul de cumpărare a producătorului jocului ”Call of Duty” este cel mai mare convenit vreodată de Microsoft și cel mai mare din istoria jocurilor video.

CMA a devenit primul organism de reglementare antitrust important care a blocat acordul, în aprilie, invocând îngrijorări legate de concurența pe piața de jocuri în cloud în curs de dezvoltare.

Ambele companii au reacționat cu furie la decizie, Microsoft afirmând că ”a zdruncinat încrederea” în Marea Britanie ca destinație pentru afacerile în sectorul tehnologiei.

Uniunea Europeană a dat undă verde acordului la scurt timp după ce Marea Britanie l-a blocat, când a acceptat în linii mari aceleași angajamente pe care Marea Britanie le-a respins.

Samsung amâna lansarea unei căști de realitate mixtă CITEȘTE ȘI Samsung amâna lansarea unei căști de realitate mixtă

Guvernul Marii Britanii a declarat că a luat notă de decizie.

”CMA este un organism independent, responsabil de investigarea impactului fuziunilor și achizițiilor”, a spus un purtător de cuvânt.

Un judecător american a hotărât marți că Microsoft poate continua acordul, respingând cererea de oprire temporară făcută de agenția antitrust FTC.

viewscnt
Afla mai multe despre
activision blizzard
call of duty
microsoft