Uniunea Europeană vrea o cotă mai mare din piața globală de microcipuri

Uniunea Europeană vrea o cotă mai mare din piața globală de microcipuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iul 2021

Bruxelles-ul a anunțat că Uniunea Europeană vrea o cotă de 20% din piața globală pentru microcipuri, până în 2030, și a creat o alianță în încercarea de a spori capacitatea industrială a continentului în domeniul semiconductorilor, informează Euronews.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Piața este dominată de Asia, dar recentele probleme de aprovizionare au determinat Comisia Europeană să acționeze, arată Agerpres.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

"Avem ca obiectiv 20% din cota globală de piață în următorii zece ani. Este suficient pentru necesitățile noastre. Statele Unite încearcă să ajungă la 30%", a afirmat comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton.

"Toți avem acum ambiția de a face din Europa locul de pe planetă unde se produc cei mai puternici și mai performați semiconductori. Ceea ce este important pentru noi este să readucem producția în Europa, pentru a garanta securitatea lanțului de aprovizionare", a adăugat oficialul.

Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale CITEȘTE ȘI Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale

Dar analiștii au dubii că UE va putea reuși în curând construirea unei unități de producție pentru cipuri.

Surse de la Bruxelles care au dorit să-și păstreze anonimatul au declarat recent pentru Reuters că Breton este decis să atragă un producător major de cipuri care să-și deschidă o fabrică de mare capacitate în Europa, în contextul ambițiilor Comisiei Europene de a obține în următorul deceniu acces la cea mai avansată producție.

Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021 CITEȘTE ȘI Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021

Analiștii avertizează că o mare uzină în Europa s-ar putea dovedi o eroare strategică, deoarece continentul, care nu produce smartphone-uri și alte produse electronice de consum, nu are o piață viabilă.

viewscnt
Afla mai multe despre
uniunea europeană
microcipuri