Următorul iPhone poate avea funcție de comunicare prin satelit. Primul smartphone mainstream care va beneficia de conexiune oriunde în lume

Următorul iPhone poate avea funcție de comunicare prin satelit. Primul smartphone mainstream care va beneficia de conexiune oriunde în lume
scris 30 aug 2021

Alături de upgrade-urile minore pe care este așteptat să le aducă, iPhone-ul pe care Apple îl va lansa în toamnă ar putea dispune și de opțiunea conectării la sateliții din orbita joasă a Pământului.

Deși mai este mai puțin de o lună până la prezentarea noului iPhone, care s-ar putea sau nu să se numească iPhone 13, zvonurile cele mai interesante despre acesta abia acum încep să apară.

Conform cunoscutului analist chinez Ming-Chi Kuo, noul iPhone se va putea conecta la satelit pentru a oferi o funcție de comunicare alternativă la clasicele antene terestre.

Magazinul de aplicații mobile al Google a generat venituri de 11,2 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Magazinul de aplicații mobile al Google a generat venituri de 11,2 miliarde de dolari

Folosind un modem Qualcomm X60 modificat, viitorul iPhone se va conecta la sateliții de pe orbita joasă a planetei pentru a oferi conexiune în zonele în care nu există acoperire de la antenele terestre.

SpaceX și alte companii spațiale au lansat, în ultima vreme, numeroși sateliți LEO (low earth orbit), pe care îi vor folosi pentru a oferi servicii de comunicare la nivel global.

Zvonurile conform cărora iPhone va oferi o funcție de comunicare prin satelit circulă deja de câțiva ani, însă, surpriza vine din faptul că aceasta ar putea fi lansată anul acesta. Un iPhone cu conexiune prin satelit era așteptat abia peste câțiva ani.

Dacă informația se confirmă, iPhone va deveni primul smartphone mainstream care va beneficia de conexiune oriunde în lume și, cel mai probabil, vor trece ani până când concurența va oferi o funcție similară.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
satelit