Următorul pas pentru Google: căutarea inteligentă

Următorul pas pentru Google: căutarea inteligentă
scris 22 mai 2017

Google va putea oferi informații relevante pornind de la funcția de recunoaștere a obiectelor de care este capabil sistemul propriu de inteligență artificială.

Șeful Google, Sundar Pichai, a anunțat că, în curând, utilizatorii vor putea folosi camera foto a telefonului mobil pentru a căuta informații.

Gigantul american va integra o versiune avansată a tehnologiei Google Lens, folosită în prezent de aplicația Google Translate pentru a traduce pe baza fotografiilor, în serviciul Google Assistant.

Assistant va fi cel care va putea oferi utilizatorului informații relevante pe baza obiectelor identificate prin intermediul camerei foto.

Practic, utilizatorul va îndrepta camera telefonului către obiectul despre care dorește să afle mai multe, iar Google Assistant îl va identifica și va furniza informații relevante.

Realitatea virtuală pe YouTube va aduce comentarii cu voce în locul celor scrise CITEȘTE ȘI Realitatea virtuală pe YouTube va aduce comentarii cu voce în locul celor scrise

Câteva exemple în acest sens ar fi:

  • fotografierea unei flori pentru aflarea speciei;
  • fotografierea unui poster al unui concert pentru cumpărarea biletelor;
  • fotografierea unui restaurant pentru a citi recenzii sau a afla adresa ori meniul.

În unele cazuri, Google Assistant va merge chiar mai departe de funcția informativă, putând realiza automat anumite funcții. Spre exemplu, dacă utilizatorul îndreaptă camera foto către sticker-ul lipit pe router care conține numele și parola pentru rețeaua wireless, telefonul va recunoaște scrisul și se va conecta automat la rețeaua respectivă.

Google Assistant nu este singurul produs Google care va folosi această tehnologie. Un alt candidat care-i va urma va fi Google Photos. În acest caz, Google se va folosi de fotografiile realizate de cei peste 500 de milioane de utilizatori ai serviciului pentru a-și antrena AI-ul în recunoașterea obiectelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
google assistant
inteligenta artificiala
google photos