Realitatea virtuală pe YouTube va aduce comentarii cu voce în locul celor scrise

Realitatea virtuală pe YouTube va aduce comentarii cu voce în locul celor scrise
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 mai 2017

Șeful diviziei de realitate virtuală de la Google a făcut cunoscut faptul că, în versiunea de VR a YouTube, comentariile scrise din dreptul filmărilor vor fi în locuite cu cele vocale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Realitatea virtuală va aduce schimbări importante în toate domeniile în care își va face apariția. Printre acestea se numără internetul și conținutul video vizionat online, ca unele din primele nișe care vor fi ”atinse” de noua tehnologie.

Pentru conținutul video consumat online, într-un mediu virtual, comentariile scrise nu doar că ar fi fost o reminiscență din altă epocă, dar ar fi fost și dificil de implementat respectiv de folosit.

Companiile de tehnologie au fost nevoite să găsească o altă variantă pentru a permite în continuare implicarea și exprimarea utilizatorilor în legătură cu filmările online. Cei de la Google au ales pentru experiență virtuală a YouTube comentariile vocale.

Anchetă The Guardian: Regulamentul intern al Facebook despre sex, terorism și violență CITEȘTE ȘI Anchetă The Guardian: Regulamentul intern al Facebook despre sex, terorism și violență

Conform lui Erin Teague,, șeful diviziei de realitate virtuală pentru YouTube, varianta de VR a acestui serviciu va oferi așa-numite ”camere comune”. Aici, utilizatorii vor putea sincroniza filmările, astfel încât să urmărească în același timp aceleași secvențe.

Cei care vor folosi YouTube în modul ”camere comune” vor putea comenta direct, vorbind la microfon pe marginea filmării urmărite ca și cum ar discuta cu o persoană aflată în aceeași cameră.

Pentru a nu se crea un vacarm în care nu se mai înțelege nimic, se pare că aceste camere vor fi compuse dintr-un număr limitat de utilizatori. Cei de la YouTube nu au menționat care va fi acest număr, însă, cel mai probabil, acesta nu va fi depășită cifra 10.

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube
realitate virtuala
google